Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szükségem lenne fogyokurás...

Szükségem lenne fogyokurás segítségre! Hogyan fgoyhatnék le 15-20 kg?

Figyelt kérdés
sajnos most jötem rá h nem vagyok megelégedve a testsúlyomal 18 éves vagyok 172 cm vagyok és sajnos 102 kg.szeretném ha kanék jó tanácsokat!köszönöm előre is!
2009. okt. 24. 10:27
 1/3 anonim válasza:
Ejha, ez a súlyod méretétől is függ. Én most foghytam 10 kilót. Esténként ill. délutánonként beiktattam vagy egy kis kocogást, vagy egy nyújta tornát, felülést stb. Mellette kilőtem az étrendemből teljesen a kenyeret és mindenféle hasonló cuccost, csokit is minimalizáltam, csak gyömült és saláta volt. Eléggé megviselt az elején, de beleszoktam pár nap alatt. 3 hét alatt adtam le kb 10 kilót:) 79 kiló voltam.
2009. okt. 24. 10:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagy fogyások főleg kövérebb embereknél a legritkábban valósulhatnak meg különféle csodafogyókúrákon keresztül, nincs mese "életmódváltás" kell, akármilyen közhelyesen is hangzik. Én magam több, mint 50 kilót fogytam le, két úton indultam el egyszerre:

1. mozgás

Némi utánaolvasás után tisztázódik az emberben, hogy a fogyáshoz és az erőnléthez is a legjobb mozgás a folyamatos, hosszú ideig tartó ám nem túl megterhelő mozgás. Van egy ideálisnak mondott fogyókúrás pulzusszám, amit úgy kapsz meg, hogy: 220-életkor (a Te esetedben 202) és az eredmény 60-75%a közötti tartományt tekinted (a Te esetedben 120-150). Ha ezen a pulzuson vagy folyamatosan, miközben mozogsz és így eltöltesz minimum 20 percet, akkor az már hatékony fogyókúrás sportnak tekinthető. Nagyon fontos, hogy ne állj meg néhány másodpercnél hosszabb időre soha és legalább 20 percet szánj a mozgásra. Tipikus példa ilyen sportolásra a kocogás, szobabiciklizés. Persze minél többet szánsz rá annál jobb, nekem kezdésnek a 20 perc is sok volt, de a végefelé napi 1 órát szobabicikliztem. Fontos még, hogy tarts pihenőnapot is heti legalább 2-t.

Fontos, hogy ez a "kötelező" sport mellett is legyen aktívabb az életed. Ahol megoldható ott inkáb gyalogolj tömegközelekdés helyett, emeletre ne lifttel menj, satöbbi.

2. táplálkozás

Az én módszerem lényege egy szóban összefoglalható: kalóriaszámlálás.

Kiszámolod a számodra szükséges kalória mennyiségét:

ha fiú vagy: 900+10×testsúly

ha lány: 700+7×testsúly

És ezt kell beszorozni a Te esetedben 1,2vel, ha szellemi minukát végzel, 1,4-gyel, ha könnyű fizikait (csak akkor, ha napi 8 órában végzed!!) vagy 1,8-cal, ha nehéz fizikait.

A megkapott eredményt csökkentsd legfeljebb 30%kal, hisz fogyni akarsz és ez legyen a célszám.

Tanulmányozz át rengeteg kalóriatáblázatot, juss el arra a szintre, hogy bármilyen tápanyag kalóriatartalmát meg tudd nagyjából becsülni és a napi étkezés során folyamatosan fejben számold, hogy hány kalóriánál jársz és ha átléped a limitet akkor próbálj leállni.

Nagyjából ennyi az egész és ezzel már szinte magától jönni fog az életmódváltozás:

Nagyon hamar rá fogsz döbbenni, hogy ha főleg vajaskenyeret eszel és tésztákat akkor nagyon hamar el fogod érin a limitet és baromi éhes leszel ezért el fogsz kezdeni zöldségeket/gyümölcsöket/színhúsokat enni.

Ugyan így hamar rá fogsz jönni, hogy rendszertelen evéssel koradélutánra a limitnél fogsz kikötni ezért saját étkezési rendet kell kitalálnod amihez tartod Magad.

Ezek egyéni dolgok, a saját testedtől függenek ezért nem is mondok receptet például evési rendszerre. Mindenhol azt írják, hogy bőséges reggeli kell ahhoz, hogy délután ne éhezzünk én pedig pont úgy bírtam tartani a limitet, hogy délelőtt nem ettem csak 1-2 szelet műzlit. Ez csak egy példa arra, hogy mennyire egyedi tud lenni ez az egész. Egy fontos szabály talán az, hogy ne nasizz, nem jó semmire.

Fontos, hogy nincsenek fogyókúrás/hízlaló ételek. MINDENNEK kalóriaértéke van, ezzel kell számolni. Másképp emészt ezt-azt a szervezetünk, de ez nem egy jelentős különbség (ráadásul pont a saláták emésztése viszi a legkevesebb és a húsoké a legtöbb energiát), mindennek a kalóriaértékét nézzed. Ahogy írtam hamar rá fogsz döbbenni, hogy a tápanyagokban szegény, szénhidrátban gazdag ételektől nem lehet jól lakni.

Én még megfigyeltem, hogy a legtöbbet profitálni a cukros üdítők elhagyásával lehet. Ezekben szó szerint semmi tápanyag nincs csak szénhidrát abból pedig rengeteg. Illetve sokszor azt hiszed, hogy éhes vagy, pedig 2-3 deci víz is meg tudja oldani a gondodat.

Jó étvágycsökkentő tud lenni még valami mentolos cukor, például negro, de ez is csak az én személyes tapasztalatom.

Remélem sikerült segítenem, jó fogyást!

2009. okt. 24. 13:24
 3/3 anonim válasza:
Szia! Egy nagyon kedves ismerősöm kb két hónap alatt fogyott le 10 kg-ot egészségesen, nem lett nyúzott, mint sok hirtelen fogyó személy, sőt! Lelkileg testileg rendbe jött, az önbizalma helyre állt. Minden este eljárt biciklizni, és elkezdte a Gastroyal tubó (plusz egy betű a "b" előtt) diétáját. (reggeli ebéd vacsora, ---énis csináltam, és fogytam pár kilót, bár rajtam nincs túl sok felesleg) Szóval két hétig az előbb említett ételeket fogyasztotta és minden nap biciklizett, majd maradt a gastroyal további diétás ételeinél. plusz sport! ha bicikli nemis, legalább séta! Csak neki kell állni, és utána már rutinná válik. A speciális kaja, meg lehet nem olcsó, de ha kiszámolod a napi árát a menünek, elosztod hárommal, akor teljesen normális... Remélem megfogadod a tanácsomat! A saját szememmel láttam a változásokat.
2009. okt. 24. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!