Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék fogyni 2 hét alatt...

Szeretnék fogyni 2 hét alatt 5-7 kg túl sok lenne?

Figyelt kérdés
most 76kg körül vagyok.
2009. okt. 23. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem egészséges két hét alatt ennyit fogyni.Miért éppen két hét alatt?
2009. okt. 23. 13:16
 2/4 A kérdező kommentje:
csak érdekelt kb mennyit lehet ennyi idő alatt ? olyan 2-3 kg?
2009. okt. 23. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha egészségesen akarsz fogynikét hét alatt0,5-1kg megy le.Hat hete kezdtem el most tartok 3,5-4 kg-nál.Van olyan hogy méregtelenítéssel 1 hónap alatt 3-5 kg-ot lehet veszíteni,ez csak víz.Ha zsír veszteséget szeretnél lassú fogyást ajánlok.Kissebb az esélye a Jo-jo efektusnak is.Én még nem tornázok,mert nem veszítettem elegendő zsírt,csak sétálok,és bicajozom.De mivel minden tápanyagot meg kap a szervezetem,nem éhezem,és később is tudom magam ehez az étkezéshez tartani.
2009. okt. 23. 13:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha komoly túlsúlyból fogy az ember, akkor fogyhat egészséges fogyókúrával heti 1, nagyon jó esetben 2 kilót, de 76 kilóból 2 hét alatt 5-7 kilót fogyni veszélyes.

A fogyás folyamata alapvetően nagyon veszélyes a szervezetre, sokkal veszélyesebb, mint a hízás (hangsúlyozom, a folyamatról beszélek és nem a sovány/kövér állapotról), mert a zsírszövetekben esetleg elraktározódott káros/vesét terhelő anyagok felszabadulnak. Ha ezt még betársítod egy olyan koplalással, ami 2 hét alatt 5 kilót éget le rólad, ergó biztos, hogy nem elégséges az energia/vitaminbeviteled akkor nagyon könnyen elkezdhet hullani a hajad (ez tipikus probléma a hirtelen fogyóknál) vagy akár súlyosabb károkat is szenvedhetsz.

Alapvető emberi hiba, hogy grammonként hízunk, de dekánként, neadjisten kilónként akarunk fogyni, nem szabad, a fogyás maga is egy nagyon hosszú folyamat és mit sem ér, ha nem társul mellé életmódváltás. Épp ezért az ilyen "X napos csodadiéta"-k hosszú távon haszontalanok és egészségtelenek.

2009. okt. 23. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!