Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikortól indul be a zsírégetés?

Mikortól indul be a zsírégetés?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogyha elmegyek futni, kb. a 30 perc után indul be. Ha én futás előtt bemelegítek mondjuk egy Béres Alexandra dvd-re ( mondjuk fél órát tornáznék) ,és rögtön megyek futni, akkor az már az első perctől fogva éget akkor zsírt?
2009. okt. 23. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Először is ki kell számolnod a zsírégetési pulzustartományodat:

220-életkor és ennek a 60-70%a közötti tartományról van szó.

Ebben a tartományban FOLYAMATOSAN eltöltött 20 percnyi tevékenység után kezdi a szervezet az erekben találhtó tartalékok helyett a zsírtartalékokat használni.

Ez persze nagyon erős túlzás, az első 20 percben is fogy a zsír, de innentől a leghatékonyabban.

Ha kicsit mozogsz, megállsz, majd újra mozogsz akkor az idő kvázi újraindul.

Épp ezért szoktak fogyásra monoton sportokat ajánlani: kocogás, szobabiciklizés, mert ezekkel folyamatosan fent lehet tartani a szükséges puzlusszámot.

Általában azt mondják, hogy minimum 30 perc folyamatos mozgás szükséges kétnaponta a hatékony fogyáshoz.

2009. okt. 23. 18:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Így igaz,20 perc után indul be a zsírégetés,de hatékonyabbá teheted L-carnitinnal.Én a Biotech 1500 mg-os L-carnitinját használom,ami ampulla formájában kapható különféle ízekben .Edzés előtt 30 perccel kell meginni a zsírégetés így már az edzés megkezdésekor beindul.
2009. okt. 26. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!