Ha megtudom tartani az 59 kilómat akkor zsírleszívás után visszajönnek a kilóim?
Micsoda? 59 vagy most? 59 leszel a leszívás után? Mi a kérdés? Hogy ha 59-ből leszívnak X kiló zsírt, akkor 59 maradsz-e a műtét után? Ez utóbbi egyébként egy egyenlettel megoldható: 59-X = ?
Vagy ha meg bírod tartani az 59-et, akkor a végeredmény több lesz-e 59-nél? Erre is van képlet: 59+0 = ?
Vagy most több vagy 59-nél, és ennyi leszel utána, és azt akarod megtartani?
Nézd, én nem látok a fejedbe (az eddigiek alapján ez szerencse), így kénytelen vagy értelmesen leírni, hogy mi a kérdés, ha értelmes választ akarsz.
Kedves kérdező! Ezt egy korábbi kérdésre írtam, most kicsit megvágva, de a lényeget idemásolom neked:
Nézd meg alaposan a fenti képeket. Kb ugyanarról szólnak, amit az antropológia testALAKnak hív NEM UGYANAZ, mint a testALKAT, bár a magyar megnevezés hasonlóan hangzik.
A testalak egy öröklött jellegzetesség, mint a szemszíned. Két dolog teszi össze: a csontozat-izmozat felépítése, valamint az, hogy hova rakódik le a zsír. A zsír lerakódást egy példával szemléltetem. Ha kevés a pénzed, akkor legelőször kenyeret veszel, ha jut akkor felvágottat, és ha emelkedik a fizetésed, és mindenre jut, akkor jöhet az extra chips vagy csoki. Ha megvonják a fizetésed, akkor visszafele ugyanez a sorrend: először a chipsről mondasz le, majd a felvágottról, végül már a kenyérre se futja. Na a tested hasonlóan gondolkodik, ahova először zsírt rak le (derék, comb vagy has – ezt ugye a testalak határozza meg), onnan is fogja legutoljára lebontani. Ha neked olyan a testalakod, hogy combra megy a zsír, akkor oda megy először, és onnan is jön le utoljára – amikor már se melled, se hasad, se feneked nem lesz.
Itt hívom fel a figyelmet az egyik legsúlyosabb tévhitre: nem onnan megy a zsír, amit mozgatsz. A hasizom gyakorlat tényleg erősíti a hasat, de a rajta levő zsír nem fog automatikusan eltűnni. Erős hasad lesz a zsírréteg alatt. A zsír eltűntetéséhez tehát nem elég egy adott testrész túlerőltetése, átgondolt edzés és étkezés kell hozzá. Bár az igaz, hogy vannak olyan aerobic edzések, amik kedvezően befolyásolják az ALKAT-ot, de ugye ezek sem nyúlnak az ALAK-hoz. Az, hogy ezeket alakformázónak nevezik, csak az elnevezés idiótasága teszi. Körtéből nem lesz háromszög, csak maximum szebb combú körte. Világos?
A másik hiba, az a túl hirtelen, túl erősen fogyni akarás mindenféle kúrákkal. Sokan mondják hogy ez árt, de a fogyózók agyában bekattan valami, legyintenek „eddig se lett bajom” vagy ilyesmi, és gyötrik tovább a szervezetüket. Aztán csodálkoznak, hogy egy-két év múlva milyen betegek, de nem látják át, hogy ez a pár évvel ezelőtti hajszolás eredménye.
Tehát van egy öröklött testalakod, és arra jön a testalkat. A testalkat azt jelenti, hogy mennyire vagy kövér vagy sovány, gyenge vagy izmos. De a fogyástól az ALAK nem változik. Kisebb körte vagy nagyobb körte leszel, ha körte voltál, de nem mész át mondjuk háromszögbe. Gyúrhatsz némileg vállra, akkor vállas körte leszel, de nem mész át háromszögbe. Érted a lényeget?
A mai világban az a baj, hogy ömlik felénk a sok üzenet, hogy csak a szépek lehetnek jók, sikeresek, blabla. Ez egy dolog, de még azt is megmondják, hogy mi számít szépnek: nőben a magas, szőke, kékszemű, háromszög testALAK-ú, és vékony testALKAT-ú, nagy mellű nő. Márpedig a nők túlnyomó többsége sose fogja elérni ezt, mert a haját ugyan kiszőkítheti, le is fogyhat, rakathat be szilikont, de sose lesz a körtéből (és a többiből) háromszög.
Namost a különböző cégeknek azért jó, hogy mindenki egyforma akar lenni, mert akkor nem a terméket kell az igényhez alakítani, hanem az igényt a termékhez, ami sokkal olcsóbb. Ez a reklámnak nevezett agymosással nagyszerűen megy.
A zsírleszívásról egy kicsit. A zsírleszívás egy műtét, és mint ilyen, kockázatos, fájdalmas és megterheli a szervezetet. Ha 59 kiló vagy, abból nem lehet túl sok zsír, de azért nyilván amit leszívnak, azt elveszted súlyban. Nem tudom beszéltél-e már orvossal ez ügyben, de jó eséllyel bele se fog menni. Viszont amit fentebb írtam, az továbbra is igaz: a tested oda fogja pakolni a zsírt, ahova a testalakod maghatározza. Vagyis a zsír vissza fog menni, éspedig pont ugyanoda, ahonnan leszívták.
Az utolsó válaszolónak köszönöm szépen! A kérdés pedig ha 59 vagyok és a mütét után is annyi maradok... akkor a "zsír" amit leszívtak az visszajöhet-e? Tehát ha kilogrammban ugyanennyi maradok mint most(mivel most is keveset eszem) és utánna is akkor mütét után mennyivel kell jobban odafigyelnem, hogy ne jöjjön vissza? Vagy elegendő-e az ha megtartom ezt a sulyomat!(vagy ha a mütéttől fogyok, akkor azt a sulyom, de én ugy tudom, hogy kilóban nem mérhető max nagyon kevés)
Az utolsó válaszolónak egészséges életmóddal próbálok fogyókúrázni 6 után semmi 3 fő két kisebb étkezés... szóval hagyok magamnak időt még ahoz hogy fogyjak de ha nem megy akkor gondoltam erre:S
Utolsó válaszolónak!
Nem! Pont azoknak ajánlják akiknek olyan feleslegük van amit nagyon nehéz tornával és diétával leadni! Akiknek több feleslegük van nem ajánlják mert könnyen visszaesnek! Nem sulycsökkenés hanem alakformálás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!