Vannak olyan fűszernövények amik fogyasztanak?
Rozmaringos krumplit ettem a héten többször, mert ízlett, és egy kilót, ebéd-vacsora és csak magában, azt hittem hízni fogok, mert a krumpli hízlal, erre fogytam!
Ez a rozmaring miatt lehet?
Még soha, senki nem talált fel fogyasztó hatású készítményeket. A rozmaringot fűszernövényként, talán gyógynövényként igen régóta használják. Nem ismert olyan 'szuper' hatása, ami miatt egy rossz táplálkozás mellett igen pozitívan módosítaná az anyagcserét, mondjuk a magas inzulinszintet (ami a zsírraktározás folyamatát stimulálja) ellensúlyozná.
Másban keresnék magyarázatot, mondjuk kevesebbet ettél, vagy esetleg megbetegszel. Nők esetében a havi ciklusnak is szerepe van a testtömeg változásában.
Én nagyon, nagyon kicsit értek a gyógynövényekhez, kínai táplálkozástudományi vonatkozásukban.
És ez alapján tökéletesen tévhitnek tartom, hogy a chili vagy a gyömbér a fogyásban segítene. Ezek a növények (és vannak még ilyenek) abban segítenek, hogy jobb ingert kapjon a szervezetünk, és több emésztő enzimet, epét válasszon ki az emésztőcsatornába. Azaz az emésztést segítik. Tehát sok zöldség, ami egyébként puffadást okozna könnyebben emészthetővé válik, mert több enzim dolgozza fel. De hogy ennek nem sok köze van a fogyáshoz, az biztos. Apropó, de. Aki egészséges szeretne lenni, fogyni szeretne az zöldségeket eszik. A zöldségek elkészítésénél fontos szerepe van a csípős, melegítő hatású fűszereknek.
Fogyasztó fűszer nincs, inzulin "utánzó" viszont van.
Ilyen az ecet és a fahéj. A véráramba kerülve segítik a vércukor elszállítását, így a szervezetednek kevesebb inzulint kell előállítania. Állítólag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!