Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mondják azt hogy a...

Miért mondják azt hogy a gyorsan leadott kiló vissza is jön?

Figyelt kérdés

Az én esetemben a 90napos diétával kezdtem, leadtam 13kilót, utána visszatértem az azelőtti állapotokhoz, és eltelt fél év és csak 2 kiló jött vissza. Az igaz hogy még egy 10est le kéne adni, csak nincs akaratom újra végigcsinálni a 90napot.

Valami mást kellene. ( a kedvem a leadott kilók arányában nőni fog ) Valami ötlet hogy adhatnék még le kb ugyan ennyit?

Sokat sportolni nem sok időm van az érettségi miatt (gyenge tanuló vagyok, járok külön felkészítőkre stb stb, van amikor 5-6 óra fele esek haza este és reggel fél7 kor már úron vagyok )

2009. okt. 7. 19:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Mert a leadott súlynak csak kis része származik a zsírraktárakból.

Nagyobbrészt víz, izomglikogén, rosszabb esetben izomfehérje.

A te idiotizmusoddal úgy látom sikerült elérned ez utóbbi, -legrosszabb- eshetőséget.

Ha csak víz és izomglikogén (a szénhidrát izomban tárolt formája) ürült volna ki, akkor az a diétás étrend abbahagyása után gyorsan visszatöltődne.

Így azonban sikerült megfosztanod magad a további fogyás lehetőségétől.

Leépítetted az egyetlen aktív szövetet a testedben, ami a zsírt el tudná égetni (gy.k. ez az izomszövet).

Az anyagcseréd pedig olyan lassú, hogy a leadott kilók szép lassan visszatérnek, csak ezúttal már szép, rezgő háj formájában.

Te is inkább előbb kérdeztél volna....

2009. okt. 7. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

....Jaj, most olvasom hogy gyenge tanuló vagy...

Erre lett volna egy fogadásom, de nem ez a lényeg:

Szénhidráthiányos állapotban ne várj csodát az agyadtól, mert bizony az agy kizárólagos alapanyaga a cukor.

Ha te napokig nem adsz neki üzemanyagot, akkor....

nos akkor jönnek az ilyen kérdések.

2009. okt. 7. 20:19
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
nem értem az előző hozzászólót. a fogyás semmilyen körülményét nem ismerjük, miért kell így ledózerolni a kérdezőt? sokkal inkább úgy tűnik, hogy az előttem lévőnek vannak komplexusai saját magával kapcsolatban, amit úgy él ki, hogy másokat hülyéz le durván.
2009. okt. 7. 20:53
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Akkor elmagyarázom:

Amit leadsz gyorsan:

Az víz,hama visszaraktározódik,ha megy le zsír akkor gondolom úgy hogy keveset eszel,csokit nem,de ha visszatérsz a régi életmódhoz a csoki is felkerül az étrendre,és mivel eddig nem etted,ezért most gyorsan eszed hogy is mondjam:DXD

2009. okt. 7. 21:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én középiskolában volt, hogy csak este 7 után értem haza, mert nyelvvizsgára készültem.

A gyors fogyókúra azért rossz - ha sok a leadnivaló, mert kevéssel, 1-2 kilóval jó lehet -, mert ilyenkor az megy le először, amitől a szervezet a legkönnyebben szabadul meg, mert a leggyengébb a kötés, ez pedig a víz. Egy egyszerű példa, ha pl gyomorrontásod van, akkor hányás és hasmenés társulhat hozzá, az pedig vizes, mert víz ürül, ezért veszélyes a nyári hőségben, mert kiszáradáshoz vezethet. Visszatérve tehát vízre a szervezetnek szüksége van, mert a szervezetünk igen nagy %-át alkotja víz, ezt már általános iskolában is tanítják biológiából - azért ráncosak az öregek, mert a szervezetük vizet veszít, nekik kevesebb kell idővel, mert az anyagcseréjük lassul, és a bőr ettől elveszti a rugalmasságát. A víz tehát visszajön, ezzel a kilók is.

Próbálj tornázni, mozogni inkább, és ne koplalj, mert a tanuláshoz energia, ahhoz meg tápanyag kell. Vegyél súlyzót, biciklizz, ugrálókötelezz, menj tánctanfolyamra vagy aerobikra. És egyél rendesen tápláló ételeket - ne mekis félét -, gyümölcsöt, zöldséget, igyál sok vizet, a reggelit meg sose hagyd ki, mert az készíti elő a gyomrod és az emésztésed egész napra.

2009. okt. 7. 22:35
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
19 nap alatt adtam le 11 kilót, nem fogyókúra céljából depresszió... Nem híztam vissza mindössze 3 kilót ennek már 4 hónapja.
2009. okt. 7. 23:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Lassú az anyagcserém? Pedig minden nap megyek nagydologra a wc-re, akár többször is.
2009. okt. 8. 05:13
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem mindegy, hogy milyen diétával adja le az ember a kilókat. Ha koplalással, vagy bármilyen olyan módszerrel adja le, amivel csak minimális táplálékot jutatt a szervezetébe, nincs az az Isten, hogy ne szedje vissza, ha utána elkezd rendesen enni.
2009. okt. 8. 09:59
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Első vagyok....

Annyit tennék még hozzá, hogy (itt írta valaki, akivel alapvetően egyetértek) először nem a víz távozik, hanem a szénhidrátraktárak ürülnek ki (glikogén).

A glikogén köti meg az izmokban a vizet, ezért a kiürüléssel EGYIDŐBEN elengedi a megkötött vizet is.

Amúgy nem volt célom vitatkozni, amiket leírtam tények.

Aki a tényeket nem fogadja el, az bolond.....

2009. okt. 8. 10:35
 10/12 A kérdező kommentje:

Én elfogadom a tényeket, sőt azt is amit írtatok, csak nem tudom miért kell ilyen lekezelően bánni az emberrel?

Nem vagyok se orvos se egészségügyben jártas hogy mindent tudjak az élelmiszerekkel kapcsolatban.

2009. okt. 8. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!