Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi legyen a szülinapi "torta"?

Mi legyen a szülinapi "torta"?

Figyelt kérdés

15 éves lányom október végén tölti 15. születésnapját, de fogyóznia kell egészségügyi okokból... mien finomsággal lepjem meg?? Mert tortát szoktunk de fogyókúrára nem a legkellemesebb lenne..

esetleg van valami diétás torta?

Kérem segitsetek!!!

2009. szept. 30. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Legyen kis torta, jelképes, tudod van az a kisebb tortaforma, az legalább egyszerre jó eséllyel el is fogy, vagy ha csak 2-3-an vagytok akkor 2 evésre. Csináld édesítővel, és legyen gyümölcsös. Vagy mégjobb: csinálj gyümölcstortát, mármint a gyümölccsel emgpakolt zselatinos, rendes gyümölcstortát. Abban kicsi a tészta, édesítővel csinálhatod, és telerakhatod gyümölccsel.
2009. szept. 30. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hú én ettem egy nagyon jó kis túrótortát, gyümölcsökkel a tetején, rendes tésztája sztem nem is volt. Szerintem ennyi "bűnözést" megérdemel az a leány, főleg ha nem egyedül fogja az egészet megenni... :)Sajna a receptet nem tudom, mert a cukormentes cukrászdában ettem, de talán rá lehet keresni a neten. Vagy meg tudod rendelni a cukiban, ha érdekel megkeresem a címét.
2009. szept. 30. 21:29
 3/5 igabcsy ***** válasza:
100%

Az én fiam inzulinos cukorbeteg, ezért sokszor készítek olyan süteményt, amelyben kevesebb szénhidrát van.

Ha piskóta alapú tortát szeretnél, akkor sajnos csak a krémen tudsz szénhidrátot spórolni. Ugyanis a jó piskótához szükség van a cukor térfogatára és súlyára is. (ezért nem lehet édesítószerrel helyettesíteni)

Azonban a gyúrt tésztákat nyugodtan készítheted por alakú édesítószerrel.

Sokan idegenkednek az édesítószerek használatától, de szénhidrátot kizárólag azon tudsz spórolni.

Ugyanis használhatnál cukor helyett fruktózt (ez a természetes gyümölcscukor), de abban ugyan annyi CH van.

Esetleg amit kipróbálhatsz még, az a Norbi liszt. Ha ebből készíted a süti tésztáját, akkor annak is jóval kisebb a CH tartalma.

De készíthetsz pl. olyan gyümölcsös túrós finomságot, hogy abban szinte alig van szénhidrát.

Leírom a receptjét:

Hozzávalók: 0,5 kg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 10-15 dkg cukor (ezt nyugodtan helyettesítheted por alakú édesítőszerrel, csak figyelj, hogy abból sokkal kevesebb kell), 4 dl tej, 3 teáskanál zselatin, Ízlés szerint gyümölcs (nagyon finom hozzá a meggy, a kivi vagy a barack - akár a konzerv is, mert ezek remekül passzolnak a túróhoz)

Elkészítés:

A gyümölcsöt vágd fel apró darabokra.

A túrót 1 dl tejjel, a vaníliás cukorral összeturmixolod, a vajat a cukorral habosra kevered. Az elkészített túrót a vajjal és még 1 dl tejjel óvatosan összekevered. 2 dl tejben a zselatint feloldod, forrásig hevíted, de forralni nem szabad, és mikor langyosra hűlt hozzákevered a már elkészített túróhoz. Ezután a formába(ez lehet torta forma, de nagyon jól mutat pl. kuglóf formában) rétegezd: először a túrót utána egy réteg gyümölcsöt, ismét túrót. A felső réteg túró legyen, a tetejére tehetsz babapiskótát, de ez elhagyható.

Ha a formának van lezárófedele, akkor azzal zárd le (ha nincs, akkor csak borítsd le pl egy tányérral) és tedd be a hűtőbe kb. 2-3 órára. Amikor megszilárdult a massza, vedd ki és fordítsd rá egy tálcára. (ha tettél a tetejére babapiskótát, akkor így az most aljára kerül)

A végén díszítheted gyümölccsel és tejszínhabbal, csokidarával. De ezek elhagyhatóak. Nálunk eddig mindenkinek ízlett, mert könnyű, zamatos, és nagyon finom édesség.

2009. szept. 30. 21:30
 4/5 igabcsy ***** válasza:
100%
az kimaradt, hogy a zselatinból 3 PÚPOS teáskanálnyi kell.
2009. szept. 30. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
csinálj ilyet: zabkorpás keksz , rajta édesítős-citromleves túró, és még egy rétegnyi keksz, még túró, a tetejére meg tetszőleges gyümölcs. Ez se a legdiétásabb, de jobb mint a dupla csokis ;)
2009. okt. 1. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!