A kenyeret mivel lehet kiváltani?
Az egy dolog, hogy valaki azt mondja, hogy most fogyózok, betartom az előírásokat, nem eszek kenyeret és tésztaféléket. De amikor elérte az ideális testsúlyt, visszatér a "hétköznapi, normál" étkezéshez, akkor mit eszik a kenyér helyett????
Hiszen az elhízások legnagyobb része abból ered, hogy a magas ch-tartalmú kaják az étrendjében jelentős hányadot képviselnek.
Mivel lehetne kiváltani, helyettesíteni?
Teljes kiőrlésű kenyerekkel.
Legjobb, ha magadnak sütöd kovásszal.
Erre is a válaszok a zöldségek. Jó, valakik ilyen maglisztes holmikat sütnek ami olyan mint a kenyér.. ilyen megoldás is van.
De azt az életmódot kell mindennapivá tenni, ami nem eszik kenyeret. Helyette sem eszik mást, zöldségeket és húst eszik. Például a tárgyalt céklás téma. Nem helyettesíti a tésztát, köretet, hanem ez a köret a húsétel mellé. Ugyan így mondjuk retek, uborka, saláta a köret másik étkezéskor (úgymond kenyér helyett).
ezt tudom tanácsolni.
Ne fehér kenyeret egyél, hanem teljes kiőrlésűt, de azt is mértékkel. Ugyanúgy magas a ch tartalma, de sokkal később leszel éhes.
A fogyókúra meg hülyeség, életmódot kell váltani ÚGY, hogy az egy életen át tartható legyen.
Nyugodtan egyél kenyeret pl. a délelőtti órákban, ha regisztrálsz ide, azt is láthatod, mennyit:
kaloriabazis.hu
Utolsó vagyok.
Azt elfelejtettem írni, hogy a többiek nagyon jó ötletet vetettek föl:
Süss otthon kenyeret! Én ugyan eddig csak fehér lisztből csináltam, de egek...Ég és föld a saját meg a bolti! Ennek nincs gumiszerű héja, nem penészedik 3 nap után, nagyon jó íze van (semmi nagyon extra nem volt benne, csak egy kis koriander). Próbáld ki, nem bonyolult. Hétvégén megsütsz egy nagyot és egész hétre megvan a kenyered.
Köszi a segítséget. Azt hiszem, maradok az abonettnél, sütni biztosan nem fogok hozzá, semmi kellékem nincs, és eléggé idegenkedek is tőle.
Egy évvel korábban már pl. próbáltam a TK lisztet nokedlihez, hasonlókhoz a fehér-liszt helyett, no hát olyan gyomorfájás jött rám tőle, hogy elhasználtam a lisztet panírnak, és visszaálltam a nokedlit és palacsintát a hagyományos lisztből megkavarni. :)))
Mindenkinek küldtem egy zöld-pacsit! Köszi a segítséget!
Egyél paprikát!
Vágj félbe egyet és pakold meg, amit egy kenyérre is tennél :) (sovány sonka, zöldségek, saláta a tetejére :))
Nagyon jól kiváltja a kenyeret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!