Ki mennyit fogyott, milyen diétával, életmóddal és mennyi idő alatt? Mennyiben változott meg az életetek?
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ki mit tett azért, hogy egészségesebb legyen. Itt nem elsősorban fogyásra gondolok, az is jöhet természetesen, hiszen az a cél, de főleg az egészség, és nyilván az fogyással is jár. Tapasztalatokat várok, és a kérésem, hogy ne pontozzunk le senkit, mindenki a saját tapasztalatát írja le :)
Paleózni kezdtem, amennyire meg tudom engedni magamnak.
20 kiló ment le rólam, kicsit lassan haladok, tavaly szeptember közepén álltam neki.
A pikkelysömöröm szinte eltűnt teljesen (ha elcsábulok egy kis tejtermékre, vagy cukros dologra, akkor erősödik), normalizálódott a vérnyomásom, pedig még 20 kiló hátra van, jobb a hangulatom is.
Talán ennyi. :)
Az alábbiakat próbáltam már, és az alábbiakat tapasztaltam:
Koplalás: nem működik, nehéz, gyenge voltam, káros
Turrbo diéta: nem működik, nehéz mert sz.r íze van, gyenge voltam, és szerintem nem túl egészséges
Megjegyzés: a rendszer nem engedélyezte a t. diéta szó használatát és ezt írta ki:
"A t. diéta szó jogi tulajdonosa nem engedélyezi ennek a szónak a leírását a honlapon. Kérjük, ebben a témában ne írj az oldalra!"
Elválasztó diéta: 5 kilót fogytam 3 hét alatt majd teljesen leállt a fogyás (ergó nem működik, ja és utána azonnal visszahízod) + nehéz
Kalóriaszámlálás: most ezt csinálom és már 7,5 kilót fogytam, heti nagyjából 0,5 kilót és tetszik, könnyű mert mindent eszek csak a kalóriákra figyelek. Ezt ajánlom. :) Még úgy 10 kilót akarok leadni.
Ja és ajánlom hozzá ezt az oldalt [link]
Remélem segít a választásban.
Kicsit nézelődtem, és a paleoról ezt találtam, legalább is, ezzel kapcsolatos az első kérdésem:
"Mit hagyj el az étrendedből?
Zöldségek közül: a krumplit, kukoricát, szóját (Szaponin tartalma miatt!)
Gabonák: pl. búza, rozs, árpa, zab stb. (Glutén tartalma miatt!)
Hüvelyes zöldségeket: bab, borsó, lencse, földimogyoró (Lektin tartalma miatt!)
Tejtermékeket: tej, kefír, joghurt, lágy sajtok, túró, tejföl, tejszín stb. (A1 béta kazein, laktóz, marhainzulin tartalmuk miatt) Tejtermékek közül fogyaszthatóak: csak a félkemény, kemény sajtok."
Bocsánat, de akkor krumplit, babot nem ehet az ember? Borsót sem? akkor ezek helyett mit lehet enni? rengeteg olyan étel van, amiknek ez az alapja. Borsófőzelék, bableves, paprikás krumpli, vagy egyszerűen csak köretként a zöldborsópüré... Akkor ezek mivel helyettesíthetők? illetve ezek nem voltak a kőkorban? hát nem ezek voltak az egyik legalapvetőbb élelmiszerek, amiket szinte a kezdetektől termeszt az ember? Tej?
Tényleg nem kötekedésből, de akkor miket esztek? tényleg érdekel, és tényleg le a kalappal mindenki előtt, aki ezt tudja tartani.
10 kg ment le (eddig) kb 3 hónap alatt
cukor, kenyér, tészta stb felejtős, sok sok zöldség, gyümölcs, husi,sonka ,tojás, kiegészítésnek néha pufirizs, abonett
mindennap igyekszem mozogni vmit,pl 45 perc szobabicó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!