Hol találok fogyókúrás étrendet? Olyat, ami összeállítható és nem tartalmaz nagyon drága vagy megtalálhatatlan, vagy kimondhatatlan nevű ételeket!
Milyen étel receptjére van szükséged, írjuk, ha ismerjük!
Egyébként én azzal kezdtem, hogy a normál tányérjaimat lecseréltem gyerek-tányérokra. Így meg volt az a látszat, hit, hogy tele-tányér kaját ettem, pár nap, és a gyomor elkezd össze-szűkülni, kevesebbel is beéri.
Másrészt, a ch-s kaját (kenyér, és főtt tészták is kellenek, minimális mértékben a szervezetnek a napi munka, tanulás, mozgás stb. erőnlét miatt) inkább délelőtt, max. ebédig egyél, délután és vacsira már ne.
A szervezetnek szüksége van a fehérjére az izmok építése miatt, ha nem tudod minden nap a fehér-husit (csirke, hal) enni, akkor vacsira ütemezz be főtt tojást, túrót, kefír, joghurt stb.
Egyébként a zöldség-gyümölcs, rostos kaják.
Ha főzelék, akkor azt lehetőleg ne rántással készítsd, hanem szedj ki a megfőzött alapanyagból, turmixold össze és azt rakd vissza. Akármelyik zöldségből, bab-borsó stb. így is tudsz fincsi főzeléket készíteni.
Tölts le magadnak egy kalória-táblázatot, olvasd át figyelmesen, melyik kajának mennyi a kalória-értéke, és az utolsó oszlop szerint mennyi a ch-tartalma.
Az előbb olvastam egy másik kérdésnél, valaki úgy fogyott 4 hónap alatt 10 kg-ot, hogy semmit nem változtatott az étkezésén, csak a vacsit elhagyta.
Egyébként ha futni, stb. nem tudsz, akkor is napi 1 órás séta, gyaloglás a saját tempódban = égeted a már lerakódott többletet.
Kalória-táblázat, bal oldalon vannak kaja-féleségenként, elég részletes.
A közölt értékek 10 dkg kajára értendők.
A legvégén van néhány főtt étel, arra azt írja, hogy egy normál adagra vonatkoznak.
Én ezt néztem át alaposan, megjegyeztem, mi az amiktől óvakodni célszerű persze a kenyér- és tésztaféléken kívül (száraz bab, borsó, rizs, kövér húsok, hasonlók), és melyek azok, amelyeket (ha a pénztárcám is úgy akarja), célszerű előnyben részesíteni.
Na ez már hasznos :D
Olyan receptekre gondolok, amik finomak, aránylag olcsók és fogyókúrásak.
Amit tudok, én is itt tanultam.
Sok bölcsesség van abban, amit itt szoktam rendszeresen olvasni:
- minden kaja hízlal, ha többet eszel belőle, mint amennyit a nap folyamán a fizikai mozgással elégettél, felhasználtál
- minden kaja fogyókúrás, ha kevesebbet eszel, mint amennyire a szervezetnek arra a napra szüksége van
Tehát itt visszajön az, hogy naponta-kétnaponta a zsírégető, kilócsökkentő testmozgás, és odafigyelni arra, hogy mit, mikor, mennyit eszel.
Ezen túl: zöldségfélét nyersen, de inkább párold mint főzd. Husikat inkább párold, mint főzd, de lehetőleg ne süsd.
Inkább natúr-sült fűszerekkel, mint jó vastag bundában rántva, stb. stb.
Te tudod, hogy jelenleg milyenek a főzési szokásaid, és hol, mit kell, kellene változtatni ahhoz, hogy akár csak 1 lépéssel is közelebb kerülj célodhoz.
Ne feledd: nem 1-2 hét, vagy hónap alatt szedted magadra a többletet, leadni se akard gyorsan, különben hamarosan beköszönt a jojó-effektus, és kétszer annyi jön vissza rád, mint amennyitől nagyon gyorsan megszabadultál. Lassan járj, tovább érsz!
Hogyan tudná bárki is megmondani, mi az, ami Neked jó? Én azt szoktam enni, amit kívánok, annyit, amennyivel kellemesen jóllakom, illetve közben igyekszem betartani a saját kis szabályrendszeremet, amit sok kutakodással és testemre figyeléssel fejlesztettem ki. Valami előírás követése elég távol áll tőlem s szerintem ez jól van így.
Nem hiszem, hogy a táplálkozás esetében lenne kész recept, Neked kell rátalálnod az utadra.
Itt a gyk-n sokszor leírják az emberek a saját kis elveiket és hitüket fogyás és egészséges étkezés terén, de ha még egy valóban jó és működő étrendről van is szó, azt nem lehet mindenkire ráhúzni.
A kenyér és egyéb általad említettek elhagyása jó ötlet, de miért nem tudod átalakítani az étkezésedet ezek tükrében? Ha eleinte nehéz és hiányzik valami, kérdezz konkrétabban, biztos tudunk adni ötleteket.
Illetve elnézve, hogy miket hagysz ki, körbenéznék a paleo blogokon, némelyik elég extrém és drága cuccokat tartalmaz, de van olcsóbb és emberközelibb is.
De adagok... Honnan tudjuk, Neked mennyi kell? Senki sem tudja, ki sem tudod számolni pontosan, amúgyis napról napra változik. Ne éhezz, az fontos, de első körben én baromira elégedett lennék a sima életmódváltással, amennyiben azt teszed és eddig etted a felsorolt elhagyandókat...
Én szoktam még kutakodni tápanyagtartalom terén, mert a fogyásnál sokkal fontosabb, hogy a testem megkapja, amire szüksége van. Persze ott sincs sok értelme a számolgatásnak, mert nem tudhatom, miből mennyi kell, az életmód is sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!