PCO-sok vagytok itt? Kinek milyen fogyókúra vált be? Milyen testmozgás és diéta? Mióta csináljátok és hogy álltok?
Szia!
nekem a 160g CH vált be ezt szabályozta be ugyanis az orvosom. Én 64 kg ról indultam most vagyok 58 és azt mondta a doki h ne is akarjak többet fogyni igy jó és erre be is álltam. Más viszont aminek kellett volna azok a hormonok fél év Met szedés után se volt spontán mensesem ezér váltottunk gyógyszert.
Testmozgás: hetente 3x jártam edzőterembe, amikor meg nem vagy nem vettem bérletet akkor otthon ugráltam. De a jó kiadós séta is megteszi.
És Te hogy állsz ? mi a napi szénhidrát mennyiség ami megehetsz ? szedsz gyógyszert ? mensi van?
Szia!
Én igazából most kezdem, de teljesen magamtól, mert gyógyszert sem kaptam senkitől és tanácsot sem. Metet szeretnék majd íratni, de van egy gyomor- ill. bélbetegségem, amit most fognak kivizsgálni, így addig nem szedhetem. Nekem jó nagy feleslegem van. Ha 30 kg menne le, akkor sem lennék sovány. Próbálok itthon diétázni és tornázni. Neked milyen orvos szabályozta be a ch-mennyiséget? Kihez, milyen orvoshoz kell fordulnom ez ügyben?
Köszi a választ és gratulálok az eredményedhez!
Szia!
Endokrinológushoz kellene menned a hormonokat kivizsgáltatnod! + kérned egy cukor és inzulinterhelést is mert a PCO-t a magas inzulinszint okozza. Tehát ez egy komplett anyagcserezavar.
De van egy nagyon jó kis topik ha gondolod nézz be én itt kezdtem és nagyon sok segítséget kaptam a csajoktól! ha ők nem lettek volna akkor én nem tartok ott ahol tartok.
Dokiról még annyit én GY-M-S megyei vagyok nekem megcsinálta a hormonlabort meg az inzulinterhelést hormonjaim tökéletesek voltak inzulinom kicsit emelkedett és erre ráirta a papirra >>> NEM PCO. Kérdezem akkor miért nincs PÉ? hááát closty azt kész... na az ilyen dokiktólirtózzál, nem az a megoldás. Úgyh én most pestre járok fizetős hely de ott legalább elmondták h egyértelmű PCO. és kaptam gyógyszert is stb.
Van diétás táblim ha gondolod elküldöm Neked!!!le van irva mit mivel szabad enni.
Ja a Forum cime ha gondolod nézz be !
Szia!
A táblázatot nagyon megköszönném.
Nekem már nézett a nődokim hormonokat, amik tipikus pcos-s eredményeket mutattak. A cukrom rendben van, de inzulint nem néztek, hiába kaptam arra is beutalót, mondván a cukrommal nincs baj, akkor ezzel sem lehet és különben is drága vizsgálat.
Ahogy írtam, most más emésztőrendszeri betegség miatt is vizsgálgatnak, megpróbálok majd itt is kérni egy inzulinvizsgálatot.
A topikot is és minden mást is köszi!
Szia! Csak úgy megemlitem h a topikcsajok közül nálunk is van akinek emésztőszervi problemje van pontosabban : Crohn-betegség. szedheti a metet igaz csak kis adagban.
Igen amúgy ez a baj. Ilyenkor mikor még a cukor normális azt hiszik az inzulin is, csak sajna nem. Nekem is a cukrom 5 csillagos olyan szép hogy csak na, de az inzulin hmmmm :)
Ilyenkor a hasnyálmirigyed termel inzulint az leviszi szépen a cukrodat csak nem érzékeli h mennyi inzulint kéne termelnie ezért túrtelmeli magát , ezért az évek alatt mig igy 'küzd' kimerül a hasnyálmirigy inzulintermelése megnövekszik a vércukor és kialakul a 2. tipusu diabétesz :(((. Ezt szeretnék megelőzni.
Szoritok és drukkolok NEKED!!! h minden sikerüljön!! irj nekem priviben üzenetet és küldöm is a táblázatot!!
Byeee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!