Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a baja a digitális mérlegem...

Mi a baja a digitális mérlegemnek?

Figyelt kérdés
Attól tartok valami baja van a mérlegemnek. Ha mondjuk 20-30 cm-rel arrébb teszem a fürdőszoba kőpadlóján, képes akár 1 - 1.5 kilóval is eltérő értékeket mutatni egy percen belül. Félre ne értsetek, nem azon a 1 - 1.5 kg-n pánikolok, hogy "jaj, most meghíztam", hanem szeretném tudni, hogy ez normális e egy amúgy baromi drága digitális mérlegnél, illetve mi lehet az amit rosszul csinálok a mérlegelésnél. Természetesen teljesen sík felületre teszem. Azért nagyon zavaró, mert egyébként fogyókúrázom, és nem tudom így követni, hogy hol tartok a súlyleadással. Így is vettem észre: érezhetően fogytam, és mégis 1.9 kg-val többet mutatott egyszer mint előző alkalommal. Aztán gondoltam egyet, arrébb tettem, úgy pedig 0.6 kilóval kevesebb voltam az előtte mért súlyomnál.... :( Szóval mi lehet a baja? Dobjam ki?... :(
2009. szept. 22. 17:57
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Lehetőségek:

1) Amit síknak látsz, az nem az valójában. Lehet, hogy az egyik padlólap lejt egy kicsit vagy ilyesmi. Tegyél rá vízszintezőt, keresd meg a legvízszintesebb helyet.

2) Merül az eleme.

3) Az egyik helyen valami elektromágneses sugárzás zavarja.

4) A mérleg utolsó digitje sosem megbízható. Ez igaz a profi laboratóriumi mérlegre is. Szóval ha a mérleged egy tizedes pontosságig mér (00,0 a kijelző alakja), akkor 0,3-0,4 kg pontatlanság simán jöhet ebből. Ha ez nem így van, akkor tárgytalan.

+1 (Ugye mindig ugyanabban a ruhában, de leginkább meztelenül, ivás nélkül, WC után állsz a mérlegre. A rajtam levő cucc kb 1 kg, két pohár víz kb 0,5 kg, egy alapos vizelés 0,2-0,3 kg. Így ha az odébbrakás előtt történt ilyesmi, akkor a mért változás egy része innen is jöhet.)

2009. szept. 22. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!