Mi nem tartalmaz szénhidrátot?
A szénhidrátot nem szabad teljesen kizárni, csak csökkenteni diétakor. Itt vannak kaják:
de mozogni is kéne valamit, mert anélkül nehéz lesz
Én teljesen kizártam a szénhidrátot, így fogytam le. nagyjából ami nem tartalmaz szénhidrátot:
bármilyen tiszta hús (úgy értem semmi konzerv vagy virsli vagy ripp ropp stb) rántás nélkül
tojás
karfiol, répa, saláta, paradicsom, paprika, hagyma, káposzta, de pl a krumpli borsó kukorica már tartalmaz
nagyjából ennyi...
Teljesen nem tudom kizárni az étkezésböl a szénhidrátot, mert a cégemtöl kapom az ebédem. A reggelim csak gyümülcs, igy a vacsorámon tudok változtatni.
Köszönöm a kaloria táblázatot!
Nem is kell. Az emésztéshez, de még az agyműködéshez is szükség van szénhirátra. (a vizsgára készülők ezért esznek csokit pl.) Szénhidrát nélkül az inzulinszint is alacsony, márpedig az inzulin szállítja a vérben a tápanyagokat, nélküle nem tud beépülni a fehérje sem.
A szénhidrát napi minimális mennyisége 100 gramm (400Kcal) körül van, ha mozgásszegény életmódot folytatsz.
Viszont egyszerre tényleg csak keveset szabad bevinni, és azt is a lassan felszívódó (u.n. összetett szénhidrát) fajtából. Ezért jó a napi 6 kis étkezés, mert így megelőzhető a nagy vércukorszint ingadozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!