14 éves vagyok és 57 kiló! Az normális?
Attól függ, milyen izmos vagy. Egy rendszeresen sportoló embernek ilyen magassággal, ilyen súllyal simán lehet gyönyörű alakja.
Mutatok két embert. Ugyanannyi kilót nyomnak és a magasság/súly arányuk ugyanaz, mint neked (158/57 helyett 157/56 - de az arány ugyebár változatlan):
Lehet ennyi súllyal így is kinézni:
Meg így is:
Melyikre hasonlítasz, ha a tükörbe nézel?
Itt hurka, ott hurka vagy szép feszes, tónusos test?
Ha az első lányra, akkor teljesen oké a súlyod,
ha a másodikra, akkor nem ártana picit csökkenteni a testtömeged.
DE nem ám koplalással! Azt tilos!
Attól csak a csontjaid lesznek még gyengébbek, a fogaid romlanak gyorsabban, a hajad is megcsúnyulhat, a melled se fejlődik rendesen vagy ha már nagyobb, akkor könnyen lógóssá válhat...
A megoldás:
-sok mozgás (gyaloglás, biciklizés, torna, úszás... meg úgy bármi amit szeretsz. A lényeg, hogy menj és mozogj!),
-gyorskaják, nasik (csoki, cukor...), cukros szénsavas üdítők, bolti rostos levek, sós rágcsák (chips, ropi...) száműzése az étrendedből (vagy legalábbis nagyon ritkán fogyassz ilyesmit - mondjuk havi egyszer-kétszer),
-sok zöldség és leginkább szárnyashús fogyasztása (csirke, pulyka)
Az úgy teljesen rendben van, nem számít koplalásnak (persze, ha nem két falatra gondoltál enni belőle egész nap). :)
Sajtból lehetőleg a kevésbé zsírosat válaszd!
Mozzarella, feta, trappista light, óvári félzsíros formája, tolnai sovány.
A salátadresszingre is ügyelj! Legjobb, ha nem a bolti, előre elkészítettet zuttyintod rá, hanem natúr joghurtból keversz ki valami jót (én kaporral vagy fokhagymával szoktam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!