Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tejet ihatok este? Naponta...

Tejet ihatok este? Naponta mennyi tejet fogyaszthatok?

Figyelt kérdés
mit gondoltok erről a cikkről? [link] igaz lehet?
2013. márc. 25. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyébként személyes vélemény, de felháborítónak tartom a tejivás nyílt propagálását.. legalább senki ne ajánlgatná!
2013. márc. 26. 17:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát igen, még jó, hogy jött a paleo divat táplálkozás, és felfedték, hogy a tejet igazából már illegális kábitószerekhez kellene besorolni, hiszen negatív hatásai vannak, aztán elég baj az, hogy a sok ember nyalja be az LSDket, a tej elől még elfuthatunk, és egészségesek leszünk, mint az ősemberek (ők is azért éltek harminc évig, mert nem drogoztak, ráadásul tejet se ittak) A tej az bűn, hálistennek, hogy ezt mára már megtudtuk.
2013. márc. 26. 21:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Divat táplálkozás? Te miről beszélsz? Gyulladáscsökkentő gyógytáplálkozás, ami körülbelül az egyetlen mód lenne rá, hogy 70 éves korodra ne egy kórház fő vendége és bentlakója legyél.

Egyébként honnan informálódtál az ősemberek 30 éves életkora felől? Te szerenacsétlen, az őseid évezredekkel ezelőtt, az egészségügy fogalma nélkül a gyermekhalandóságot leszámítva akkora várható élettartammal rendelkeztek, mint ma te. Igen, nem ittak tejet, nem biztos hogy azért mert több eszük volt mint neked (barátom), szimplán nem nagyon volt lehetőségük így mérgezni magukat. Ebből te mit tanulsz? Te megiszod a tejet, hátha beledö.glesz. Most komolyan, miről is folyik a vita? Arról, hogy a tej káros-e? Mert ez tény. Akkor meg miért kell mellette érvelni? Vagy nem kezeled tényszerűen a tej negatív hatásait? Pedig egy becsületes tejivó tisztában lehetne velük, én legalábbis így gondolom.

2013. márc. 26. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:

#12: Nem tudom, mikor indult a paleo, de a paleóval semmi kapcsolatban nem levő helyeken is olvastam már a tej káros hatásairól, nagyon sok évvel ezelőtt is. Ez nem egy új divatdolog, hogy a tej nem az az élet, erő, egészség, aminek mondták/mondják. Én ugyan nem hiszek csak úgy semmilyen cikknek sem, de logikus is, hogy a bocit növelő tej nem egy természetes táplálék nekünk, tény is, hogy sok ember rosszul van tejfogyasztás után, vagy rosszul esik neki. A tejben, ha van is valami hasznos anyag, ami vagy fel tud szívódni, vagy nem, az sokkal jobb forrásból is bevihető. Én pl. sok mákot eszem, ami elég impresszív kálciumtartalommal bír s a felszívódása is jobb.

Lehet hülyének nézni minket, engem kb. annyira nem érdekel, mint TaplalkozasHarcmuvest :D Mi csak válaszolunk legjobb tudásunk és vérmérsékletünk szerint, mert kérdeztek valamit, amiről van megalapozott véleményünk, ennyi.

Az ősembert pedig ugyanígy felhozták egy vega maratoni futó oldalán, aki 8 bétig paleózott. Itt is ugyanazt mondhatom: rohadtul nem érdekel, mit evett az ősember, nyilván tökmást, mint egy modern ember. Nem kell lovagolni az elnevezésen, valakinek megtetszett vagy tudom is én, elvileg az egészségről lenne szó, nem a régi módi imitálásáról, az esélytelen. Én nem értek egyet a paleo minden megszorításával, de a legtöbbre paleo nélkül eljutottam, csupán testem jelzéseit figyelve. De utánaolvastam és most még biztosabb vagyok a dolgomban. Sok dolog emberfüggő és nem súlyos kilengés a táplálkozásban, de vannak valóban káros anyagok, amiket nyomatnak a tömegeknek. Biznisz, profit, gabonanemesítések... Ez már nem az a világ s nem is az a tej és kenyér, mint régen. Csak mert az évezredes gyakorlattal is szoktak példálózni.

2013. márc. 26. 22:29
 15/20 anonim ***** válasza:

Több hasonló is található a neten, én csak egyet linkelek ide, ami tökéletesen alátámasztja a saját tapasztalataimat a tejről:

[link]

2013. márc. 27. 06:54
 16/20 anonim ***** válasza:

#14: Én nem azt mondom, hogy a tej full egészséges, és amelett, hogy sok esetben káros, mondjuk több jótékony hatása van, mint egy üveg vodkának (mármint hosszabb távra:D). És szerencsétlen kérdező, most a válaszaitok alapján azt hiheti, hogy a tej maga a megtestesült méreg, mert a drága paleosok is így adják elő. Ha megkívánja, igya, nem tök mindegy? Nem attól érzi jól magát az ember, ha mindig megszorítkozik, és most komolyan, mai világban már semmi sem egészséges egy bizonyos szempontból. Agyonvegyszerezett zöldségek, növekedési hormonnal teletömött csirkék... Együnk gyökereket, amit a kertben találunk, bár a sok atomkatasztrófa után már az sem olyan egészséges, mint régen volt.

És az, hogy megvonom magam olyan dolgoktól, amit élveznék szerintem az inkább pszihés betegség, és szerintem az emberek mondjuk nem abba halnak bele, hogy megisznak néha esténként egy pohár tejet. Mert eddigiekből, amit írtatok körübelül ezt lehet leszűrni, már bocsánat.

2013. márc. 31. 18:01
 17/20 anonim ***** válasza:

#16: Pontosan, úgyhogy egy üveg vodkát se igyon :) Főleg, hogy az gabonából van... (Minden kedvenc alkoholom abból van.)

Én személy szerint szeretném, ha az embereknek tudásuk lenne, onnantól döntsék el maguk, mit tesznek magukkal, hogyne. Nem fogok senki mellett állni fegyverrel.

De a tej valóban nem egy jó ötlet.

Nem érzem pszichés problémának és óriási önkínzásnak, ha valaki kizár pár ételt és kreatívan használja a maradék kismilliót. Mellesleg olvastam mostanság paleo oldalakat, a nemzetközi paleósok elég lazák, ami ízlik nekik, azt eszik néha, főleg, ha csak a paleo tiltja, de ártatlanabb, mint sok paleós étel. De néha akkor is, ha nem. Emberek vagyunk.

Én most kicsit merevebb vagyok, mert nemrég szembesültem a legtöbb problémával a táplálkozásban (a tejről mondjuk már rég tudtam) és le kell nyugodni a kedélyeknek, sajnálom, ha ez esetleg befolyásolta az írásomat. Mindazonáltal a véleményem az, ami, a tények is makacs dolgok, a kérdezőnek pedig nyilván célszerű a saját agyát és ítélőképességét használni.

2013. márc. 31. 18:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen, higgyünk a Nők lapjának, nyilván..:] Ahogy a Levél diéta is hatásos!
2013. márc. 31. 19:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Régen tejjel "gyógyították" a gyomorfekélyeseket. Ma tilos fogyasztaniuk. Miért? Mert rájöttek, hogy káros. Ma már a macskákkal sem itatnak tejet:)))
2013. márc. 31. 19:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Itatnak tejet a macskákkal, vicces ahogy f@snak szerencsétlenek.
2013. ápr. 1. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!