Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor a tojás egészséges...

Most akkor a tojás egészséges vagy sem? Ehetek naponta 3 darabot?

Figyelt kérdés
2013. jan. 28. 21:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az én nagymamám tanyasi, küldi a sok friss tojást :) Csak néha eszek boltit
2013. jan. 28. 21:51
 12/19 anonim ***** válasza:

És amúgy ételmérgezésre gondoltam xD. Próbáljátok ki,2-3 hónapig egyetek meg napi 3-4 tojást.Írjátok meg tapasztalataitokat. :) köszi

A tojás kiváló fehérjeforrás. Magas koleszterinszintje mellett meg felelõ mennyiségû lecithint tartalmaz, amely segít a zsírok emésztésében. Az omega3 és omega6 zsíraránya az optimális 1:1 és 1:4 arányhoz képest 1:16-30-hoz. Vagyis a túl sok tojás túl sok omega6 zsírsavat juttat a szervezetbe, ami gyulladásokat okozhat!

Az orvosok, dietetikusok szeretik riogatni az embereket a koleszterinszinttel. A koleszterin azonban létfontosságú a sejtfal-képzésben, amelyet a testünk is termel stressz hatására. Amikor gyulladás van a szervezetben, megnövekszik a koleszterinigény. A stressz, az alkohol, a gyógyszerek és adalékanyagok mind okozhatnak gyulladást az emésztõ rendszerben, megemelve ezzel a koleszterinszintet.

2013. jan. 28. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
Tengerpartközeli élőlények vagyunk.. számunkra ideális omega3-6 arány tengeri állatokban van, a szárazföldi állatok ehhez képest nem elég jók. De hát, szerezzen be mindenki tonhalat és lazacot, én szeretnék ilyen világban élni! :)))
2013. jan. 28. 21:57
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
* mármint az ember, tengerparti élőlény, így alakultunk ki. "Vízimajom elmélet" ez magyarázza a tápanyag igényünket, például a magas omega3 igényt, a jó só toleranciát..
2013. jan. 28. 21:58
 15/19 A kérdező kommentje:
A halakról jut eszembe, megehetek-e napi egy konzerv szardíniát, ami olívaolajban van beáztatva?
2013. jan. 28. 21:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Furcsa, én az oliva olajat zsírsavösszetételre úgy ismerem mint a tojást. Lehet, hogy nem tökéletes, de messze jobb mint a legtöbb növényi olaj. Mivel tökéletesre csak törekedhetünk (hiszen nem ehetünk állandóan lazacot, omega3 kapszulát) így eszünk állati telített zsírokat, olivát mint alternatívák.
2013. jan. 28. 22:02
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 21:53

Lassan 1 éve minden nap megeszek 4-5 tojást. Reggelire 2-3-at és estefelé 2-3-at

Eddig még semmi bajom, makkegészséges vagyok. Hogy miért eszem ennyi tojást? Mert imádom.

40/N

2013. jan. 28. 22:09
 18/19 A kérdező kommentje:
Én régen ki nem állhattam a tojást, 2 hónapja kaptam rá, muszájból kezdtem el fogyasztani, mert igazán csábító volt, hogy ilyen alacsony a szénhidráttartalma. Most eléggé megkedveltem, de ha tényleg beigazolódna, hogy káros hatásai vannak, akkor abbahagynám. Ezért tettem fel a kérdést, de látom megoszlanak a vélemények.
2013. jan. 28. 22:12
 19/19 Adam9211 ***** válasza:

Persze, hogy egészséges! :) Én napi 4-et megeszek! Tele van B vitaminokkal ill. nagyrészt telítetlen (jó) szírsavakkal!

A kolszterintszintet pedig nem emeli, ez csak egy 20. századi kitaláció...

2013. jan. 29. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!