Pürésített zöldségek ebédre? Megfelelő ebéd diétázáshoz?
16 éves vagyok, nincs nagyon pénzem és időm főzni külön magamra, ezért sokáig kerestem valami olcsó és egyszerű, könnyen elkészíthető alternatívát ebéd gyanánt. Ezen az oldalon találtam az ötletet, hogy ehetnék pürésített zöldségeket, néha gyümölcsöket ebédre. Ma ki is próbáltam, fagyasztott zöldborsót 5 perc alatt megpuhítottam vízben, aztán leszűrtem, kb. feleannyi tejet hozzáöntöttem, aztán amikor már pár perce rotyogott a dolog, lekapcsoltam, és összeturmixoltam, és egy ilyen pürés massza lett az eredmény, ja, meg sót is raktam bele még az elején. Na, szerintetek ez milyen ebéd lenne? Nagyon jól laktam tőle, és finom is. Mit gondoltok róla? Egyébként a többi étkezésnél nem eszek ilyen folyékony kajákat, szóval ez nem lesz probléma. :)
16/L
Jee ezt en irtam egy kerdesre nem regiben...:) nos amin valtoztatnek:
Borso magas szenhidrat tabu fagyasztott zoldseg alapbol tabu... Zero tapanyag es milyen es mennyi tej?? Zsirszegeny? En nem ontok bele tobbet 1dlnel es mondjuk 4dl a viz
1.: Miért ne? Én szeretem a turmixolt dolgokat. Ugyanaz, csak folyékony állagú.
2. A fagyasztott zöldség ugyanolyan zöldség, ínséges időkben szerintem tökéletes. És tuti, hogy nem a te válaszod ihletett meg, mert akitől jött az ötlet, ő is fagyaszott zöldségeket használt. A tej pedig laktózmentes. Nen mintha érzékeny lennék rá, de ez volt itthon...
A kérdés jó, a megvalósítás sajnos utolsó kategóriás.
1. a borsó hüvelyes, tele van szénhidráttal, egyáltalán nem 'diétás' !
2. a tej a borjú hízását, növekedését segítő hormonokat tartalmaz, ne találd ki hogy tejféléket akarsz enni.. ne találd ezt ki főleg ne fogyási céllal.
Főzz (párolj) káposztát, cukkinit, céklát, brokkolit, karfiolt hagymán, zsíron.. ahogy akarod, de normális zöldségek legyenek (alacsony keményítőtartalmúak) és sokkal jobb, ha enyhén hőkezelve vannak. Emészthetőbbé válnak, feltárulnak a sejtek. Turmixolással ilyen roncsolást nem érsz el, lehet inni turmixolt zöldségeket, de mindenképpen tej nélkül, és ne ez legyen a fő kaja, inkább párolt zöldségek. De azok reggeltől estig mehetnek, valóban nagyon jók. Sőt, a legjobbak! Valamennyi húsfogyasztással mellettük teljes értékű táplálékok, és ember legyen a talpán aki el tud hízni zöldségeken (zsíron párolt zöldségeken) és húson. Nincs ilyen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!