Miért használják sokan szinonimaként az "egészséges" szót az "alacsony kalóriatartalmú" helyett?
Hmm hmm. Én húst eszem és zöldségeket, gyümölcsöt. Véletlen sem fogyok.
Egy elhízott ember ezzel fogyna. Miért? Mert van optimális zsírtömeg, amit el lehet érni. Azon felül nem biztos, hogy egészséges a plusz zsírtömeg.
A tej-gabona kérdés. Én ki tudnék állni igen határozottan egy vélemény mellett, de ezt már 100x tettem, unalmas lett.
Inkább tárgyilagosan közelítve: a gabonaevők ha nem tartanak komoly mértéket (kalória kontroll) akkor elhíznak. A keményítő fogyasztás erős összefüggésben van a szív-érrendszeri betegségekkel (és csodák csodájára, mégsem a zsírevés). A gabonákban lévő kevés fehérje egy része emészthetetlen, a szervezetünkbe bekerülve a bélfalat károsítja, autoimmun betegségeket okoz, a krónikus betegségeink tetemes része vagy a gabona fehérjékkel, vagy a tejfehérjékkel, vagy a sok szénhidráttal hozható összefüggésbe.
Nem állítanám, hogy ez azt jelenti, hogy ezek egészségtelen kaják. Csak többnyire egészségesebben él az, aki nem ezeket eszi. Persze vannak relative egészséges dohányosok, alkoholisták is, mint ahogy relative egészséges gabona és tejfogyasztók is. De azért különböző gyulladásos, autoimmun betegség nélkül lehet egészen más lenne a világunk, az egészségügy..
12. válaszoló, ezek hol problémák?
A tojás ma is egészséges.
Ma is élnek 80 évig tejen és kenyéren!
Csak zöldségeken, csak gabonákon, csak burgonyán, csak húson, csak gyümölcsön, csak tejterméken is évekig, évtizedekig lehet élni. Az emberi test nagyon erős.
Azt én gondolom felételezésnek, hogy évszázadokon át nem okoztak volna gondot a gabonák. Vagy okoztak, de nem tudták hozzájuk kötni (Európában, mert Kínában nemigen terjedt el a búza, csak északon de felismerték hogy kerülendő) vagy azelőtt meghaltak az emberek, hogy krónikus betegségeik alakultak volna ki. Végezetül, semmi fontos, nélkülözhetetlen tápanyag nincs bennük, tehát nem lehet azt mondani, hogy fontos fogyasztani. Ha eltekintünk a káros hatásoktól, ám legyen, de előnyös hatások sincsenek.
A gabonák jelentőségét ugyan úgy kell felismerni mint a cukorét. Régen a finomított cukorban sem láttak semmi kockázatot, ajánlott volt a fogyasztása. Sőt, még ma is vannak akik így gondolnak rá.
A szalonnát megint csak egy elég ferde elmélet, inkább divathóbort kerülendőnek mondani, vagy szidni mert zsíros. A dietetika irányzatával tudok legkevésbé egyetérteni, mert az általában igen elfogadó (mindenből mehet egy kevés, cukorból is, sőt napi ajánlott beviteli mennyiség van cukorból) gabonákra alapoz, óvaint a szalonnától.. számomra ez a téma legalja, és a racionalitás teljes sárba tiprása, utána meg felégetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!