Ha kefírbe élesztőt aprítok, az mire jó?
Az élesztő különböző vitaminokat, esetleg az immunrendszerünkre pozitív hatású anyagokat tartalmaz. Van egy élesztő kivonatos drága tápkieg, na az ugyan olyan mint a sima sütőélesztő.
A kefir gyakorlatilag semmi tápanyagot nem tartalmaz, magas marhainzulin tartalma van, erős inzulinszint emelkedést okoz, abszolút rossz hatású a testünk számára. És így nem éppen tápláló a reggeli. Nem tartalmaz zöldségeket, fehérjét alig, zsírt szinte semmit.
Huhhh. Ezt nem is tudtam. És a kaukázusi kefír? Az miben más? Tény hogy a sima kefírnek semmi íze sincs. Általában natúr joghurtot eszem, ha tejtermékre vágyom.
Mikor kicsi voltam, édesanyám egy időben minden reggel kefírbe aprított élesztőt evett. Ekkor szerettem meg az élesztőt önmagában :)
Az élesztő magában jó lehet.
Viszont sajnos egy másik emlős tejének a fogyasztása, ez egy olyan szokás ami sok táplálkozás eredetű krónikus betegséget okoz, a tejivó kultúráknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!