Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki kiskorába dagadt/duc...

Ha valaki kiskorába dagadt/duci az nagy korába is az lesz?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. 155 cm. (Lány) és lehet ciki de 162 kg. Leszeretnék fogyni kb úgy nyárra. Nem nagyon látszik rajtam, hogy ennyi kiló vagyok bár sajnos van rajtam úszógumi, és a combomról is szeretnék fogyni. Mit ehetek és mit nem? Nem tudtok valami olyan oldalt nekem ahol be van osztva hogy hétdőn mit ehetek, kedden szerdán csütörtökön pénteken? Nagy segítség lenne. + van egy olyan problémám, hogy nem szeretem a halat, gombát, huokat. Pedig pont ezeket szabad enni fogyokuránál. kb 10 kilót leszeretnék adni. Normális válaszokat írjatok kérlek.
2013. jan. 4. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

bocsánat, ha megbántalak, de nem lehet, hogy inkább 62kg a 162kg helyett?

18-19 éves korban áll be a végleges testarány.

Mindegy. Én hasonló magassággal több vagyok. Olvasd el a cikkeket a femina.hu-n: diétáknál(fent a lap alján). ott nagyon jó cikkeket olvashatsz, hogy mit lehet és mit nem. Keress ezen a honlapon olyan kérdéseket, amik hasonlóak és sok válasz érkezett rá.

SOk honlap van, amin ATkins vagy a 90 napos diétát írják le, de előbb próbálj meg csirkét, zöldségeket, gyümölcsöket enni egész nap(tészta, krumpli, kenyér, zsíros hús, sok édesség tiltólistás)- ha nem bírod édesség nélkül, egyél mondjuk 1 nap 2 kocka csokit, aztán csökkentsd 1-re és végül hagyd el az édességet teljesen.

ELkezdheted, és 2-3 hét után, ha már nagyjából benne vagy a böjtbe, menj el orvoshoz(nagyon kellemetlen, de hasznos). Ha megvan a szilárd elhatározás, akkor a doki nagyon sokat tud segíteni, úgy is, hogy megadja pontosan, hogy melyik nap mit egyél. Ha mégis 62 kiló vagy(amit könynebben elhinnék és a -10kgról is hihetőbb), akkor doki nem kell.

2013. jan. 4. 19:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Sorry. 162 kg helyett 62 kg vagyok
2013. jan. 4. 19:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi 1 komizónak :)
2013. jan. 4. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:

A kérdésre:

Igaz is, meg nem is.

-Igaz: azért, mert aki gyerekként helytelen táplálkozási elveket sajátít el, "rossz ízekhez" szokik hozzá... az felnőttként sokkal nehezebben vált.

-Igaz: azért, mert gyerekkorban sokkal több kalóriát igényel a szervezet,

magyarán sokkal többet lehet enni anélkül, hogy az ember elhízna és aki ennek ellenére már gyerekként se képes megtartani a súlyát, annak nagyon nehéz dolga lesz felnőttként, mert az évek számával csökken a kalóriaigény, a szervezet már kevesebb táplálékkal is "működik".

-Igaz azért, mert tudományosan bizonyított, hogy a zsírsejtjeink száma gyerekkorban dől el és később hízáskor/fogyáskor csak a zsírsejtek térfogata változik. Aki vékonyabb gyerekként, az felnőttként is kevesebb számú zsírsejttel rendelkezik, kevésbé hízik.

És végül NEM igaz azért, mert a nehézségek ellenére nem lehetetlen felnőttkorban sem változtatni a rossz szokásokon. Sikeresen ki lehet alakítani felnőtt korban is egy egészséges életmódot. Le lehet fogyni, de nehezebb, mintha már gyerekként tudtad volna, hogy mi a helyes.

2013. jan. 5. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!