Szobabiciklin melyik a hatásosabb fogyás szempontjából?
Ha 1 órát tekerek közepes tempóban, úgy hogy a végére kifáradok( a fokozatállító elromlott, így egy közepes tempón van kb.)
Vagy úgy, hogy kb 40 percet úgy h pl 10 másodpercig minden erőmből tekerek, aztán 15 lassabban.
Valahol olvastam, hogy a 2. módszer sokkal hatásosabb(kommentben), de nem nagyon értek hozzá.
Fogyni szeretnék, tehát ez a szempont.
az edzettségi szinttől függ.
kezdőként érdemes a sima egyenletes tempót csinálni,hogy megszokd az egészet testileg,lelkileg.
aztán ha már edzettebb vagy,akkor váltogathatod a nehezebb könnyebb szakaszokat,de nem 10-15mp-ben.
1perc nehezebb,másfél perc könnyebb.
10mp nehéz alatt a pulzusnak még emelkedni sincs ideje,uh rem azt nem gondoltad komolyan.
és igen.
az intervall edzés a hatásosabb.
butaságot írtál.
nincs ilyen,hogy beindul a zsírégetés.
a kalória folyamatosan használódik,mert dobog a szíved,pumpál a tüdőt.
csak a halottak nem égetnek már kalóriát.
amíg élsz,addig égeted.
ha fekszel akkor is égeted.
edzés közben nagyobb az igénybevétel,ezért több kalória használódik.
az intervall edzés meg komolyabb megterhelés a testnek,mint a sima,ezért értelem szerűen több kalóriát éget ugyanannyi edzésidő alatt.
és igen,jó úgy,hogy te váltasz tempót,nincs szükség a nehézségi fokozat állítóra a bringán.
az csupán kényelmi szempont,hogy van-e vagy nincs.
13.23!
Nem csak arról van szó. Az intenzív edzésnek utóhatása is van. Más szóval utána nyugalmi helyzetben is kissé magasabb az energiafelhasználás. Akár egy teljes napon át. A nehézséget meg azért jó lenne állítani. De ha elromlott, akkor elromlott.
köszönöm a válaszokat nektek :)
ha hazamentem kipróbálom az intervallumot és megírom h meddig bírtam ha érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!