Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Örökké ez lesz?

Örökké ez lesz?

Figyelt kérdés
Pár évvel ezelőtt felszedtem pár kilót és sokan észrevették és szóltak érte, hát elkezdtem fogyókúrázni. Eleinte annyi volt, hogy minden nap 3x étkeztem (viszonylag nagyobb adagokat) plusz minden nap volt egy kis csoki. Szépen jöttek le a kilók. Sajnos volt, hogy ebéd helyett csokit ettem, mert akkor még azt sem tudtam mi a kalória és azt hittem akkor fogy az ember ha sokat éhes. Aztán megtudtam mi a kalória és valahol hallottam ezt az: "egyél 800 kcal-t egy nap és tuti a siker" dolgot és el is kezdtem ennyit enni. (Így utólag számolva, amíg nem tudtam mi a kcal, hanem adagra néztem mennyit eszem, mindig megettem minimum 1200 kcal-t, de inkább többet) És innentől jött a lejtő. Habár továbbra sem ettem 800 kcal-nál kevesebbet, de sokkal szigorúbb lettem. Nasi nincs (legfeljebb beépítve az étkezésbe), kaja percre pontosan 9:00-kor, 12:00-kor, 15:00-kor, 18:00-kor, hat után semmiféle ételt nem ettem, az étkezések között pedig folyton azt figyeltem mikor ehetek legközelebb. Az ételnek éltem, pedig utáltam enni. Mikor anyukáméknak feltűnt, hogy kezdek túl sovány lenni szóltak és megmondták, hogy híznom kell. Nem érdekelt tovább fogytam. De egy idő múlva szembesültem vele, hogy tényleg túl sovány vagyok, szóval most már hízókúrán vagyok és szeretnék is hízni pár kilót. Ez előtt az egész előtt nem voltam hízékony, jó alakom volt, pedig sok édességet ettem, azért híztam meg akkor, mert mindig túl ettem magam, vártam egy kicsit még újra tudtam enni és megint ettem. Így utólag átgondolva elég lett volna, ha visszafogom magam és csökkentem kicsit az adagokat főleg, hogy tavaly egész évben táncoltam. Elég kemény edzések voltak, plusz jártam még gyógytesire és ott voltak a sima tesiórák is. Legszívesebben visszacsinálnám, de nem lehet. Szóval most ha kalóriadeficitben vagyok akkor is hízok. Ez csak azért van mert most nagyon vékony vagyok? (166/41-41.5) Vagy ez most már örökké így lesz? Mint írtam sokat sportoltam közben végig, így szerintem zsírból is fogytam, legalábbis egy ideig. Kérlek segítsetek! 14/L
2012. szept. 27. 16:37
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként így utólag számolva már nem vagyok benne annyira biztos, hogy mindig benne voltam, de biztos, hogy volt olyan amikor igen és mégis híztam. Egyébként három hét óta 0.6 dkg-ot híztam. Tudom nem sok, de nem olyan könnyű a gyógyulás. (mármint lélekben)
2012. szept. 27. 17:12
 2/5 anonim ***** válasza:

mi a konkrét kérdésed?

és az edzéseid miért vannak múltidőben.

az étrendedben figyelted a fehérje és a ch arányát,vagy csak az össz calt nézted bugyután?

már csak azért kérdezem,mert írod ezt a hosszú litánitát,és a lényegről a fehérjebevitelről meg semmi.

2012. szept. 27. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

A zsírosodásnak mit tudsz a hormonális okairól?

Szénhidrát - vércukor - inzulin - zsír raktározás összefüggés megvan?

Hagyd el a keményítős, gluténos vackokat (gabona, krumpli, rizs) és a tejet, és minden oké lesz viszonylag gyorsan.

Egyél húst és zöldséget, ezek az ember élelmiszerei (csak tájékoztatásul, ha nem lenne egyértelmű :)

2012. szept. 28. 10:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Nemrég tanultunk róla bioszból. Ezért is ijedtem meg részben egy kicsit. A tejet amúgy is el kell hagynom, mert allergiás vagyok rá. Sajnos a glutén elhagyása már bajosabb lesz, de megpróbálom minimálisra csökkenteni. Zöldséget mindennap eszem, nem is keveset és húst is szoktam.
2012. szept. 28. 17:55
 5/5 A kérdező kommentje:

"mi a konkrét kérdésed?

és az edzéseid miért vannak múltidőben.

az étrendedben figyelted a fehérje és a ch arányát,vagy csak az össz calt nézted bugyután?

már csak azért kérdezem,mert írod ezt a hosszú litánitát,és a lényegről a fehérjebevitelről meg semmi."

A konkrét kérdésem, hogy: mostanában hiába vagyok kalória deficitben akkor is hízom. Ez csak azért van, mert most borzalmasan sovány vagyok, vagy mert tönkre tettem a koplalással magam és most már hízékony leszek? (Mert régen nem voltam az. Más miatt híztam meg, de ezt leírtam fönn és egyébként bocsi, hogy ilyen hosszú lett.) De később azt is hozzá tettem, hogy így utólag számolva már nem biztos, hogy kalória deficitben voltam, mert most a kalória szükségletem is nagyon alacsony. Kiszámoltam az orvoslexikonon. De a kérdés attól még fönn áll, mivel viszont tényleg volt olyan is, amikor kalóriadeficitben is híztam.

Azért vannak múltidőben, mert most nem járok táncolni.

Csak a kcal-t néztem és tudom, hogy hülye voltam.

2012. szept. 28. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!