Szia
Én most kezdtem el "fogyókúrázni" 183 cm magas és 101 kg voltam 3hete,most ugyan ehez a magassághoz 89 kg párosul és nem akarok megállni 80-ig!
Először kezdj el normális étrendet összeírni mivel az a fogyás 80%-ának a kulcsa,a második a jó testmozgás(konditerem kilőve,meg a hozzá hasonló fitness illetve kardió termek!)
lassú futás(20-25 percig minimum)(nem a gyors futás rövid idő alatt az nem ér semmit és nem a lerakódott zsírt égeti)
fekvőtámasz
gugolás
hasprés vagy felülés:)
étrended ne álljon cukrot(magas szénhidrát egyenlő zsírrá alakulás) tartalmazó kajákból,ha mégis maximum szőlőcukor(mértékkel,csakis délelőtt mikor a szervezetnek kell az energia) hamarabb szívódik fel és ég el,nem rakódik le!
több zöldség(káposzta ,saláta ,paradicsom,uborka,zeller,karalábé,foghagyma)
zöldségeknél hanyagold a magas szénhidrát tartalmúakat PL:kukorica,krumpli,répa(lassítja az emésztést és nem gyorsul az anyagcseréd)
natúr joghurtot magában vagy foghagymával jót tesz a szívnek és gyorsítja az emésztést!
gyümölcsöt is mérsékelten fogyassz és azok közül is az alacsony cukortartalmúakat(ananász,alma,egres,szílva...jó az emésztésnek,grapfruit)ezeket is csak 2óra előtt fogyaszd vagy edzés előtt ha nem estére esik a mozgás:)
rizs vagy barna rizs pénztárcától függ melyik
húsokat bármelyiket ajánlom ha nem zsíros nem olajban sütöttek!
grillezett csirke vagy tarja nagyon finom és nem zsíros de óvatosan a fűszerrel ajánlom hogy csak sót használj mert akkor még éhesebb leszel mivel a fűszer éhség érzetet okoz!
a másik igen jó étel a hal-(nem a konzerves halak amik 99%-a növényi olajban van,maximum a sós vízben ha már konzervhez folyamodsz)
friss vagy fagyasztott hal nem olajban sütve párolva vagy grillezve barna rízsel nagyon jól segít a diétádban,és a fogyásban!
reggelire ajánlom még a teljes kiörlésű natúr zabpelyhet, lassan felszívódó szénhidrátja miatt hamar kiürül mielőtt felszívódna és telítettség érzetet ad,nem tejjel csak magában!
sok víz minimum 5liter naponta!az étkezésedet ha tudod rendesen oszd el 4-6alkalomra ahogy az időd engedi!
és a napi kalória beviteled nem érheti el 1500kalóriát ha fogyni akarsz mert kb 7-8000 kalória elégetéssel fogysz egy kg ot ,egy átlag ember normális energia felhasználása 2000kg,szóval ha 1 igazi kg-t akarsz fogyni edzés nélkül 1500 kalória bevitellel akkor is 14 nap kell hozzá,én 800ra csökkentettem és sokat mozgok az első napokban nagyon komoly és dúrva de a szervezet mindenhez hozzászokik,a haláltáborokban a napi betivel 400kalória volt és 3-4 hónapig de volt aki évig is kibírta így napi nem kevés munka mellett!!
én ezek alapján nyomtam le 12 kg -t és még csak a felénél járok a dúrva diétámnak!sok sikert
#2 gyorsan lefogyni ugyanúgy egészségtelen mint gyorsan hízni.. csak szólok.
am szép eredmény, nekem egy év alatt ment le 12kg, mondjuk azt eszem amit akarok, de mellé edzek.
katona28: na ez tényleg durva diéta :D
Az 5 literrel vitatkoznék. Naponta elvileg 20 kilónként kéne meginni 3 liter folyadékot. Nos, én 56 kg vagyok és 3-3,5 liter nekem elég. A nagyon nagy melegben megiszok 5 litert, de 40 fokban azért ki is izzad egy csomót az ember. Neked lehet, hogy lecsúszik 5 liter, de ha a kérdező pl. egy 15 éves, 70 kilós lány, akkor az kicsit durva mennyiség :D
A napi 1200 kalória azért legyen meg (ha túl keveset eszel, leépül az izomzatod), egyél sok párolt húst, vacsira is mehet nyugodtan.
Konditerem tényleg fölösleges! Nekem a heti 5x tempós gyaloglás vált be (futni nem bírok, úszóbérletre nem volt pénzem), ez ráadásul ingyenes is! :D Legalább 1 órát gyalogolj olyan helyen, ahol nem kell 2 percenként megállnod lámpa miatt. Nem kell rohanni, de fürgén gyalogolj, ne totyogj.
:Dmandulaszörny:)
az 5liter vizet nem egyszerre kell meginni:DDDDDD
óránként fél liter az dúrva de megiható mennyiség:)
a gyors fogyás káros az egészségre mert megterheli a szervezetet de amint megszokta a szervezeted onnantól kezdve jobb kedved több energiád több fiu vagy lány barátod lesz:D
inkább hamar adja le a felesleget minthogy akarat hiányában nem olyan erős diéta mellett nem észleli a változást és feladja!
a 20kg-ként 3liter vízzel vitatkoznék:)
101 kilósan 15liter víz az dúrva lett volna egy hét után káddá alakulok:DDD
a napi mennyiség minimum 5 liter minden felnőtt és gyerek számára(gyerek alatt 14-15 kort értek)
katona 28:
Jajjmár, én se úgy gondoltam, hogy egyszerre kell meginni XDDD
Hoppá, elírtam, természetesen 20 kilónként 1 litert kell, nem hármat (na az tényleg durva lenne :D ).
Oké, én azért maradok a 3-max. 4,5 liter vizemnél, 5 litertől már kipukkadnék szerintem XD (Amúgy lány vagyok, bár a nevem megtévesztő lehet :D)
Egyébként érdekes dolgot tapasztaltam ma...Sajna nem volt itthon teljes kiőrlésű kenyér, csak valami fehér/félbarna cipó, megettem belőle egy nagy szeletet (a gumiállagú héját természetesen képtelen voltam elrágni), vajkrémmel. Egyrészt égett a gyomrom a vajkrémtől, mint az állat, másrészt úgy belassultam ettől a reggelitől, hogy szerintem még egy mozgássérült lajhár is fürgének tűnt volna mellettem. Hát igen, már Bruce Lee is megmondta, hogy a nem megfelelő kaja lelassítja a testet :D
Gyors fogyás: Igen, igazad van, ha gyorsan csökken a súlya, nem veszti el a lelkesedést.... Én is jobban szeretném, ha hetente 2 kiló lemenne...de akkor valószínűleg ilyen Barba papa állagom lenne a végére XD
En 2012.januar feel kesztem a fogyokruat . Barna kenyeret ettem , keveset naponta minimum masfel szelet , vacsorazni kicsit legtobbszor gyumolcsot , csokit nem szabd enni es semmien edesseget . Ha veletlenul nagyon megkivanod a csokit minimum 2drb-ot . Sutiket ne egyel . En minden este gorkorcsonyazom 1-masfel orat , de van mikor 2-is ( amikor nagy kedvem van :D ) , valmikor biciglizek 1 orat .
8 honap alatt -9 kg . Nekem megerte , nagyon latszik , mindenkienk ajnlom . Ha tobbet szeretnel ledni , sokkal kevesebbet kajalj es nagyon keves sult krumplit egyel :P !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!