Hogyan álljam meg, hogy ne vacsorázzak?
Ne hallgass az 1-re!
Még hogy semmi bajod nem lesz, ha egy hétig nem eszel?! Ez normális?!
Ha egyáltalán túléled, akkor is annyira lelassul az anyagcseréd, hogy miután elkezdesz rendesen étkezni, minden grammot zsírként fog tartalékolni a szervezeted és 2 héttel később kövérebb leszel, mint voltál...
"egyszerűen nem tudom megállni.. azt igen, hogy délután már ne egyek"
Lehet, hogy pont ez a baj. Inkább késő délután ennél valami könnyű uzsonnát, aztán lehet, hogy emiatt jobban kibírnád vacsi nélkül.
Nem gyenge vagy, hanem buta. Jó hír viszont, hogy mindkettőn lehet változtatni.
KELL vacsorázni. 2-3 órával lefekvés előtt kell utoljára enni. Ha nem ennél, akkor sem fogynál le, mert fogalmad sincs, hogy lehet lefogyni - sajnos ez kiderül a kérdésedből.
Hiába nem eszel tésztát meg kenyeret (a pizza is tészta...), ha lefogynál és megint ennél, visszahíznál. Az esti éhezés meg baromság.
Nézegesd a netet, mit írnak az egészséges étrendről, aki fogyni akar, annak is azt kell követnie, csak kisebb mennyiségeket enni.
Én is voltam így sokszor. Hiába a megfelelő kalóriabevitel napközben, akkor is rákattan az ember a vacsira. Valószínűleg abban a cipőben jársz, amiben én is gyakran, hogy ez pszichés dolog. A pszichés függőségről a legnehezebb leállni, ez bízonyított tény (akár a szenvedélybetegeknél is), de azért nem lehetetlen.
Ha így kezeled ezt a kérdést, akkor másképp kell célt kitűznöd. Most legyen a cél ez a hét, már csak 3 este van, határozd el, hogy ezen a három estén NORMÁLISAN vacsorázol, nem pizzát és fehér kenyeret vagy gyümölcsöt, hanem normális vacsorát, fehérjével! Ha sikerül, akkor hétfőn szánd rá magad, hogy jövő héten végig így vacsizol majd. Ha ezzel is megvagy, akkor a kövi cél a július, majd a nyár és szépen át fogsz állni. Reggel "könnyebben" ébredsz, éjszaka jobban alszol, a mérleg is megmozdul, ez erőt fog adni.
Esténként ne kerüld a pizzázó embereket :) Mint a ciginél, úgy állj le az esti zabálásról, hogy akár evők között is tudod tartani magad.
Olyan nincs, hogy nem megy, ha egyszer muszáj! 2 terhességi diabetesen vagyok túl és a baba miatt muszáj volt betartani a diétát és sikerült is!
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!