Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen kenyeret ehetek ha a...

Milyen kenyeret ehetek ha a barna kenyeret nem szeretem de egészségesen szeretnék étkezni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 1. 07:17
1 2
 11/16 anonim válasza:
Bocsi utolsó de a lecsót hogy lehet megenni kenyér nélkül?
2012. júl. 7. 12:54
 12/16 anonim ***** válasza:

tigi 5 válasza viszi a prímet, mert nem okoskodik, hanem szakemberhez irányít.

Két könyvet tudnék ajánlani:

Szendi Gábor : Paleolit táplálkozás 1-2.

Kicsit nehéz nyelvezetűek a könyvek, de megéri, ha hosszú, egészséges életet akarsz, akkor tényleg megéri

2012. júl. 8. 11:47
 13/16 anonim válasza:

köszönöm, kedves #12-es

nehéz nyelvezet kapcsán (én csak az egyest olvastam eddig, s néhol valóban nehezen csúszott le:) csak annyit tennék hozzá, hogy megjelent egy "Paleolit táplálkozás kezdőknek" c. könyv szintén Szendi tollából - könnyen emészthető, letehetetlen

üdv

:)

2012. júl. 8. 19:37
 14/16 anonim válasza:
72%

Kedves 12!

Mit jelent Nálad egy bizonyos témában a "szakember"?

-azt az megélhetési-írót, akinek az a célja, hogy minél többet vásároljanak a könyvéből mert ebből él, lesajnálva, hogy kinek mennyi kárt okoz a rögeszméivel?

-azt a celebet, aki jó pénzért hirdeti a bifiduszokat a tv-ben de közben ő maga is messziről kerüli ezeket a termékeket?

-azt az állatorvost, aki a kutyáknak azt a tápot ajánlja, aminek minden egyes zacsijáért részesedést kap, lebeszélve a gazdikat a házi kosztról, mert az állítólag ártalmas a kuytákra?

- ugye a malacoknak is jobb a táp, mint a moslék, amit évszázadok óta eddig kaptak?

Tényleg semmi bajom azzal ha Szendi Gábor étkezéssel kapcsolatos "reformjait" követed, sőt, felőlem fényevő is lehetsz, ez tényleg magánügy. De nem kéne nagy nyilvánosság előtt okoskodóknak mondani azokat, akik nem ezt az útvonalat követik. Épp ezzel tűntél Te magad okoskodónak. Ráadásul többen is jókat mondtak a kérdezőnek pl.a teljes kiőrlésű liszttel kapcsolatban: az összes szutyok a maghéjban koncentrálódik. Ahhoz, hogy ilyen lisztből nagy biztonsággal készüljön kenyér, rendesen bionak kell lennie, egyébként többet árt vele mint használ. Ugyanígy a hal bőrét és a bolti szárnyasok bőrét is "illik" lebontani felhasználás előtt, mert szintén ezekben halmozódnak fel az étkezésre nem kívánatos anyagok. Ha kifogsz igazi tanyasi csirkét, amiről biztonsággal tudod, hogy csak kukoricát evett, meg a földből kikapirgálta a gilisztát, annak a bőrét nyugodtan megeheted.

Szóval én jobban hiszek az itt hozzásólók nagytöbbségének mint az állítólagos "szakembereknek", mert nekik nem anyagi érdekük, hogy megtévesszenek.

A kérdezőnek:

Ha bolti kenyeret eszel, teljesen mindegy, hogy fehéret, vagy barnát veszel, egyformán rontod az egészségedet vele. Különösképp a szeletelt kenyérrel és amelyiknek "pöttyös" az alja, valamint azért, mert ezeket minden nap eszed.

A szeleteltek annyi adalékot tartalmaznak az eltarthatóság miatt, hogy a gyártójukat és forgalmazójukat is a Gulágra küldeném. A pöttyös aljúak mind fagyasztott tészták, szintén feltételeznek "némi" adalékot. Jellegzetesen a multik termékei, de találkozni "házi pékségekben" is velük. Az IGAZI kenyeret a héjáról ismered fel. Amelyik kenyérnek 4-5 nap múlva is omlós a héja(ehhez nem kell ropogósnak lennie, lehet az puha is)az az igazi kenyér, abban biztos nincs lisztajvító, meg térfogatnövelő/lsd. "Besenyő Pista bácsi a hülyeségről" c. klasszikusát-youtube:)/. Sajnos ilyennel még a legjobb nevű pékségekben sem találkoztam, teszteltem jónéhányat. Egyszerűen nincs idejük rendesen megkeleszteni a kenyeret. Ha így csinálnák, akkor már este kilenckor el kéne kezdeniük a dagasztást. Egyszer figyelj meg egy pékséget, jó esetben hajnal fél4-kor kezdenek és reggel 6-kor friss kenyér van. Az igazi kenyérnek kellene 6-8 óra átfutás a természetes keléshez, pihentetéshez, újabb keléshez, sütéshez...miegymás. Az igazi kenyér nem egyforma mint a nyúlbogyó, az igazi kézimunka. Egyik laposabb, másik sültebb, esetleg fekete(égett), amit levakarnak róla. De az ízük egyforma a küllemüktől függetlenül.

Az igazi kenyér lisztet, vizet, kovászt és sót tartalmaz, semmi mást. Meg lehet bolondítani egy kis krumplival, kukoricaliszttel, vagy házi tepertőzsírral, kefirrel de ezek mind természetes anyagok.

Szóval süsd otthon a kenyeret és edd a fehéret nyugodtan, semmi bajod nem lesz tőle, én ezt teszem nyolc éve.

Üdv. ;).

2012. júl. 8. 23:30
 15/16 anonim ***** válasza:

kedves 14-es!

miért azt kérdezed ki a szakember? Miért nem azt, ki az okoska? Mert az pont te vagy, az ostoba hasonlataid ...

2012. júl. 9. 00:07
 16/16 anonim válasza:

Kedves 13-as.

Edd még a kenyeret 30 évig nyugodtan. Lebeszélni én sem akarlak róla. Talán annyit a paleo dologról, hogy mostanában valahogy egyre több osztályvezető főorvostól hallom azt, hogy áttér erre az életvitelre. Szerintem ez azért mond valamit.

Továbbá nekem sem okozott még gondot a glutén soha. Csak most, 34 évesen derült ki h gyerekkorom óta asztmás vagyok. Természetesen sem a körzetes sem az üzemorvos nem tudta mi bajom, tömtek gyógyszerrel, küldtekk 1 év alatt 3szor tüdőröntgenre. Meguntam. Elmentem egy táplálkoási tanácsadóhoz. Igen, szintén paleos belgyógyász, kardiológus a doktor úr. Aztán az útmutatásait betartva az egy havi asztmára írt szteroidjaim valahogy kihúzták 10 hónapig. (ezt a tüdőgondozóban nem akarták elhinni)

Én sem szeretnék pálcát törni senki felett, de nézetem szerint már mindenki próbálta a kenyérevést (ami nekem egyébként a mai napig hiányzik), de a paleot, illetve a gluténmentes étkezést már kevesen merik bevállalni.

Higyjétek el, megéri.

2012. júl. 12. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!