Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam hozzá magam...

Hogyan szoktassam hozzá magam a futáshoz/kocogáshoz?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok szokva mozgástól, kb 6 éve már, hogy nem sportolok semmit.

15 kg felesleg halmozódott fel rajtam(160 cm vagyok és 65 kg), és ezt szeretném leadni, diétával és futással.

Tegnap is és ma is akartam futni, de azt vettem észre, hogy már 100 méter után úgy érzem h összeesek, nehezen kapok levegőt.. úgyhogy gyors séta lett az egészből.

Nem akarom feladni, de nem tudom, hogyan csináljam a dolgokat úgy, hogy hasznomra is váljon és megszokjam.

2012. jún. 26. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Kövesd ezt a szuper edzéstervet:

[link]

2012. jún. 26. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
egyszerű, nem szabad feladni. én 38 kilót fogytam 1 év alatt, futással. eleinte én is így voltam, alig bírtam, hánytam, annyira elvoltam tunyulva és hízva. a lábaim feldagadtak, alig bírtam járni, de mentem, erőltettem...mert gyűlöltem akkori önmagam. egyszerűen a tükörbe nézés megadta azt az erőt, hogy igenis...ezt tolni kell. jelenleg 2 naponta 8 km erőteljes terepfutás megállás nélkül, másik napokon súlyzós edzés, és szép erős, kidolgozott testem lett, amiről csak álmodtam. de nem diétáztam, nem szedtem semmit...edzek, mint egy őrült.
2012. jún. 26. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha fogyni akarsz, akkor nem érdemes erőltetni, inkább válaszd a tempós gyaloglást vagy a biciklizést, bármit amitől még nem fulladsz. Neked a futás még nem aerób mozgás, a zsír mellett sok izmot is veszítesz, ami nem kellene, hogy a célod legyen.
2012. jún. 26. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:

mondjuk 1. héten 1 perc futás 2 perc séta

2.héten 1 perc futás 1 perc séta

3. héten 2 perc futás 1 perc séta

és így tovább...szépen lassan hozzászoksz:)

2012. jún. 26. 18:51
 5/5 anonim válasza:

A magasságod / súlyod alapján nem vagy extrém kövér, csak van rajtad pár fölös kiló, illetve nem vagy edzésben. Éppen ezért a fokozatosság elvét mindenképpen be kell tartanod, különben sérülés lesz a vége. Valaki korábban írta a jó módszert:

- első héten 5 perc séta, 1 perc futás

- második héten 4 perc séta, 1 perc futás

- harmadik héten 3 perc séta, 1 perc futás

- negyedik héten 2 perc séta, 1 perc futás

- ötödik héten 1 perc séta, 1 perc futás

Annyi ismétlést csinálj, hogy legalább 30-40 perc mozgás meglegyen belőle és ezt hetente legalább 2x. Ha jól megy, akkor változtathatod kedved szerint, nem muszáj ennyire kis léptétekkel, de mindent csak fokozatosan, mert az ízületeidnek is hozzá kell szokni a szokatlan terheléshez! És persze az alapos bemelegítésről se feledkezz meg!

Én tavaly januárban kezdtem rendesen futni, áprilisban megvolt a félmaraton, októberben pedig lefutottam a maratont. Minden csak kitartás kérdése.

2012. jún. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!