Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék lefogyni?

Hogyan tudnék lefogyni?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, 165 cm magas és 83 kg. Tudom,hogy túlsúlyos vagyok.Már fogytam 3 kg-ot de azt is nagyon nehezen.Valahogy nem akar lemenni rólam a fölösleg. Mit csináljak hogy végre lefogyjak,és normális életet tudjak élni ? Mivel a súlyom miatt elégé rosszul érzem magam a bőrömben. Sok barátom van, a személyiségem tetszik sok embernek. De engem nagyon zavar a súlyom,és ez miatt önbizalomhiányom van...főleg a szép,csinos vékony barátnőim mellett. Tudom hogy nem fog hipp-hopp sikerülni leadnom a fölösleget ,de bármit megtennék hogy soványabb legyek. Az álom az 65 kg de már 70 kg-osan is biztosan boldog lennék, és ha annyi sikerülne biztosan nem adnám már fel hogy elérjem az álom súlyomat. A tömegem nem mind zsír hiszem 8 éve rendszeresem sportolok. Kérlek segítsetek rajtam.
2012. jún. 19. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Próbáld meg legalább egy évig kiszorítani az étrendedből a finomított lisztet és a cukrot.Semmi cukros üdítő és este hat után már kizárólag fehérje.

És a napi 5x étkezés kb ökölnyi mennyiségben.

Ha ezt megtudod csinálni és sportolsz is mellette,tuti sikerülni fog,hisz a kulcs a táplálkozásban rejlik.A mozgás csak rásegít.

2012. jún. 19. 23:09
 2/4 anonim ***** válasza:

annyi, de annyi ilyen kérdés van, kérlek olvassatok utána (nem csak ezen a honlapon!) Egy diéta+edzés összeírása nem 2 sor ám.

De, hogy ne hagyjalak válasz nélkül, az alapok:

Alapanyagok minőségére figyelni: teljes kiörlésű cuccok, minimális zsírtartalom tejtermékekben, húsokban, gyümölcsök közül alacsony glikémiás indexűek.

Fogyás = kalóriadeficit. Kiszámolni a kalóriaszükségletedet (súly, kor, nem, fizikai intenzitás stb alapján ->neten megkeresed, hogy hol lehet), abból levonsz 500 kcal-t = ennyit ehetsz MAX.

Ezt a mennyiséget szépen úgy állítod össze, hogy a fehérje minél több legyen, a szénhidrát meg kevés, de elhagyni nem szabad ezt sem, sőt, a zsírt sem! Minőségi zsírhoz halakból, olajokból, magvakból juthatsz.

Valamint fontos, hogy szépen elosztva egyed meg ezeket egy napra, nincs olyan, hogy du. 6 után nem eszel. Lefekvés előtt 2-3 órával kell az utolsó étkezés, 5-6 étkezést próbálj meg összehozni, kisebb adagokkal. Így ha megfelelő alapanyagokat eszel, nem fog az inzulinszinted ugrálni, és nem törnek rád falásrohamok.

olyanokat most nincs erőm elkezdeni írni, hogy étkezésre lebontva mit kéne enned, de ha kicsit utánaolvasol, találhatsz jó és értelmes étrendeket. ha gondolod, írj rám privátban, nekem bejöttek a fent írtak.

2012. jún. 19. 23:12
 3/4 anonim ***** válasza:

előző vagyok!

ja és nem mellékesen mozgás! Aerob edzések, ekkora súlyfeleslegnél (mint ami nekem is volt kb...) intenzív-erőltetett séta, bicikli, úszás!

2012. jún. 19. 23:14
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. megfogadom a tanácsokat!
2012. jún. 20. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!