Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van, hogy egy kis idő...

Miért van, hogy egy kis idő után megáll a fogyás és mikor fog folytatódni?

Figyelt kérdés
Az ember elkezd fogyózni, le is ad pár kilót aztán hiába folytatja, nem megy le több. :((
2009. júl. 5. 10:26
 1/3 anonim válasza:
Nagyon egyszerű!A szervezeted nem tudja,hogy te fogyókúrázni akarsz,Csak azt veszi észre kevesebb a táplálék .Első lépcsőben megpróbál egy alacsonyabb szinten müködni.Ez a kisebb fogyás.Ha tovább tart a "szárazévszak"még mindig nem nyúl a zsírkészlethez hanem az izmokat kezdi leépiteni,ki tudja milyen hosszú lesz a szárazévszak és ha ezt már minimumra leépítette kezdi a zsirt égetni!És ha abbahagyod újra előbb a zsírkészletet tölti fel!Ez a jojo effektus.Talán egy szemléletesebb példa:ha csökken a fizetésed mit teszel elöször a luxus bevásálást hagyod el chips kola stb.tovább csökken akkor lemész az alapvető dolgokid:tej,kenyér,és ha tovább csökken akkor adód el a kocsit, abútort és végül a lakást is.Hát valahogy így képzeld el.
2009. júl. 5. 12:15
 2/3 anonim válasza:
100%

Egyszer, valamikor régen fogytam 30 kilót. Minden nap megmértem magam és egy excel táblában vezettem, amiről grafikont készítettem. A grafikon olyan volt, mint egy lépcső, aminek a felső fokai rövidek és meredekek voltak, majd egyre laposabbak, hosszabbak lettek. Vagyis a fogyókúra elején még egy-egy plató csak pár napig - 1 hétig tartott, a vége felé már 3-4 hét is volt, mire egy újabb kiló lement.

Szóval kitartás! Azért, mert a mérleg nem mutat semmit, a szervezetedben még mennek a pozitív folyamatok, csak ne add fel!

2009. júl. 5. 12:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy nem állt meg a fogyásod, mert nem is kezdődött még el.

Kezdetben 3-4 kilókat könnyen lehet veszíteni, mivel a szénhidrátraktárak az izmokban kiürülnek. Ez a szénhidrát sok vizet is megkötött, tehát a víz is kiürül vele együtt.

Ez nem fogyás volt, csak súly vesztés. Tehát eddig 1 gramm zsír sem ment le.

Ahhoz, hogy a zsír is elégjen, mozgásra, hőtermelésre van szükség. Valamint az izmokat kell fejleszteni, erősíteni, mivel azok végzik az energia elégetését.

Erre magas fehérje- alacsony szénhidrát diéta a legalkalmasabb, némi edzéssel kombinálva.

Ne feledd: heti 1 kg zsírnál többet LEHETETLEN elégetni, már ahhoz is napi 1300 Kcal kalóriadeficitet kell erérni, vagyis kb. 2x anni kalóriát kell leadni, min a bevitt mennyiség.

2009. júl. 5. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!