Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet sértődések...

Hogyan lehet sértődések nélkül végigvinni a diétát?

Figyelt kérdés

Vacsorára édesanyám sütött ki panírozott csirkemájat petrezselymes krumplival. Én meg már órák óta az almás-fahéjas túrómra ácsingóztam (természetesen cukor nélkül édesítőszerrel). Megköszöntem illedelmesen, hogy nem kérek, mondtam, hogy már mást terveztem magamnak vacsorára. Erre megsértődött, és iszonyú flegmán, mártírkodva becsapta a hűtőajtót, hogy "akkor edd azt a sz*rt." S azóta nem szól hozzám...ez lejátszódik kb. hetente 3-4 nap, azaz majdnem minden nap! Már nagyon elegem van, hogy állandóan belesz*rnak a diétámba. Arról nem is beszélve, hogy teljesen elmérgesíti a viszonyt közöttünk más téren is.

Nálatok is ez van?

26L

2012. jún. 6. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A legcélszerübb lenne, ha magadnak föznék és nem anyukád dolga lenne.

Vagy beszéljétek meg elöre, hogy melyik nap ki mit föz, és akkor kevesebb a probléma.

2012. jún. 6. 21:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a nagyszülőkkel. Megsértődnek ha nem eszem a kajákból. Odáig fajult hogy kénytelen vagyok allergiát füllenteni, hogy azért nem eszem ezt vagy azt. (Ami részben igaz, mert sokmindenre allergiás vagyok, szóval nem teljesen hazugság.)
2012. jún. 6. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:
panírozott csirkemáj???Nagyon megenném :D Nem küldöd ide?
2012. jún. 6. 21:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Én odáig jutottam, hogy lefogytam 13 kg-t és a szülők azzal macerálnak hogy hagyjam már abba, meg úgyse tudom megváltoztatni a genetikám, nekem akkor is vastag combjaim lesznek, sötöbö. Direkt szalonnát meg zsíros dolgokat főznek és megsértődnek ha nem eszek belőle. Külön főzök magamnak, keresek szóval az alapanyagot is én veszem, semmilyen kiadást, többletmelót nem jelent nekik, mégis csípi a szemüket. Megjegyzem még mindig van mit fogynom, és nem fogom feladni csak ezért.
2012. jún. 6. 22:01
 5/12 A kérdező kommentje:

Pont ez az, hogy magamnak sütök, főzök külön, és ez a baja. Hogy nem az övéből eszem! De hát ha egyszer napraforgóolajban süt, lisztes rántással sürít, és 20%-os tejfölt használ, stb, stb...hiába próbálom "nevelni", hogy 12%-os tejföl inkább, belefáradtam!

Én is keresek, és magamnak én veszem a kajámat.

2012. jún. 6. 22:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Ugyenez az helyzet, mint Nálatok, utolsó. :(
2012. jún. 6. 22:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát ez egy jó kérdés. Max leülsz vele, közlöd vele hogy neked ez fontos, bírja ki amíg vége. De azért köszönd meg a kaját.

Nálunk is ugyan ez a helyzet csak az a baj hogy még párom szülei is mindig kitalálnak estére valamit. Ami nem baj, csak az, hogy azért visszautasítani a vacsorát ott már cikibb.

2012. jún. 7. 08:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Elbeszélgetsz vele
2012. jún. 7. 13:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Biztos megvan az oka, de csak megkérdezem. Miért nem ebédre esztek ilyeneket? Akkor nem kellene visszautasítanod. Vagy mondd, hogy most vacsorára nem, de majd holnap eszel belőle (például ebédre). A fogyás miatt nem vesznék össze a családommal. De az is igaz, hogy anyukád is támogathatna jobban.
2012. jún. 7. 17:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem minden szülőnek és nagyszülőnek örülnie kéne, hogy a gyereke/unokája egészséges és fitt akar lenni.

Ha ezt szépen elmagyarázva nem értik meg, akkor nem tehetsz ezért semmit. Próbáld elmondani nyugodtan, hogy nem megbántani akarod őket, neked ez most fontos és nagyon szereted a főztjüket, de nem illik bele a diétádba. Magyarázd el nekik, hogy "az a sz*r", amit te eszel ezerszer jobbat tesz a szervezetednek, és te most erre figyelsz.

Szerintem egy szülőnek támogatnia kell a gyerekét mindenben! És egy diétához kell(ene) lelki támogatás is valakitől meg pozitív visszajelzések.

Nekem a nagymamámmal voltak ilyen gondok, de már ő is dicséri, hogy milyen jól megy a diéta, és hát ideje volt nekiállni, csinosabb vagyok, szebben állnak a ruhák. Persze közben megkínál 20-szor sütivel és ugyanennyiszer megsértődik, de aztán megdicsér. :) Ilyenek ezek a felmenők :)

2012. jún. 11. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!