Mit csinálhatnék?
Figyelt kérdés
Kezdem az elején. 15 éves lány vagyok. Kiskoromban sokszor megkaptam azt, hogy nagyon csúnya vagyok, dagadt vagyok stb... Akár hányszor neki álltam diétázni, fogyókúrázni sikertelen volt... Szerintem is elég kövér voltam/vagyok 14 évesen voltam 165 cm 77 kg. Ami nagyon sok. Egy fiúnak bevallottam, hogy tetszik, és többet szeretnék tőle, mint barátságot. Ő nagyon udvariasan, kedvesen visszautasított. Én akkor jöttem rá, hogy egy kövér lány nem kell majd senkinek. Ezért januárban elkezdtem fogyókúrázni újból. Azóta 10 kg-ot fogytam. Most vagyok 165-166 cm és 67 kg. Ami még mindig sok. Mozgók és közben megvonóm magamtól az ételt. (Apum mesélte, hogy fiatalabb korában ő is ezt csinálta) Először még úgy voltam vele, hogy mivel anyum cukorbeteg ezért követem az ő diétáját. Naponta 4x eszem, de csak keveset. Utána úgy voltam, hogy minek egyek reggelit, hisz évekig nem ettem reggelit, sok időbe is tart stb. Aztán jött az, hogy minek egyek tízórait majd eszek ebédet... Tehát már csak ebédet és vacsorát (vagy azt se) eszek. Pénteken iskolában ettem egy nagyon kevés levest, egy nagyon pici rétest és egy közepes almát, de már elfogott a hányinger. Ma csak egy szendvicset és egy pudingot ettem, de a szendvicset is csak azért ettem, mert apa azt mondta, hogyha nem eszek valamit, akkor mérges lesz... De nem tudok enni... Egyszerűen nem érzem magam éhesnek, ha meg az vagyok, akkor ha meglátom az ételt, akkor elfog az undor... :/ Az ételtől és magamtól is. Mit csinálhatnék az egész ellen?2012. jún. 3. 16:46
1/1 kicsiszolo válasza:
Szia, feltétlen fordulj szakemberhez,ez sajnos az anorexiának a kezdete. Családsegítőben találhatsz szakembert.
Nagyon fontos, hogy beállítsd magadat egy megfelelő kalóriájú étrendre és mellette heti 3* mozogj azt amihez kedved van.
Így, szépen meg tudod tartani a már elért kilót és még tovább fogsz tudni fogyni.
Heti fél kg fogyás a normális az elején, aztán ez lelassulhat. Héder Évára keress rá a neten. Ő dietetikus és edző is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!