Mi a véleményetek erről a foyókúrás (? ) blogról?
Tegnap este böngészgettem, és rátaláltam valahogy erre az oldalra is, ami fogyókúrás naplónak mondja magát.
Pffff...Elolvastam pár bejegyzést, és hát enyhén szólva kiakadtam.
Valamit is hozzáértő ember is látja, hogy félreszámolja a kalóriákat, fogalma sincs az egészről, mellé meg folyamatosan zabál mindenféle egészségtelen ételeket szinte mértéktelenül, aztán meg rinyál.
És ez a lány 24 éves.
Pont annyi, mint én vagyok, aki életmódot váltott, nem vezetek fogyókúrás blogot, és mégis 3 hónap alatt 19 kg-ot leadtam egészséges étkezéssel és napi tornával.
Még messze a cél, de nem adom fel.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ilyen jellemgyenge emberek minek írogatnak fogyókúrás blogot (ami szerintem inkább már hízókúra, mert nem is akar lefogyni) és ne adja az Isten, de egy naiv lányka idetéved, olvassa, és elhiszi, hogy jó, lehet így is.
Pedig nem.
Tudjátok, nekem is vannak napjaim, hogy nincs kedvem megmozdulni sem, se edzeni, de mivel van egy célom, és azért, hogy ezt elérjem, muszály megtennem, hogy edzek.
És láss csodát! Amikor az ilyen kedvetlen napjaimon túlvagyok az edzésen, sokkal jobban érzem magam, és örülök, hogy inkább n em punnyadtam helyette.
Ti hogy vagytok ezzel?
Hátőőő, hülye, ez nem kérdés. De hogy még nyilvánosságra is hozza... Értemén, hogy kell a motiváció a fogyáshoz, de általában azért szoktak blogot indítani, h ne kajáljanak félre, mert az milyen ciki lenne a blogolvasókkal szemben. Ő viszont még a fogyókúra alapvető "szabályaival" sincs tisztában, lényegében egyik nap éhezik, másik nap kétpofára zabálja a cukros cuccokat.
Mikor az edzéséről olvastam, először azt hittem, h hatalmas súlyfelesleggel rendelkezik, de ennyivel simán futhatna is, vagy végezhetne normális edzést, mert ez csak arra jó, h önmagát ámítsa.
Ja, és miért ne linkelhetné be a kérdező? Hiszen nyilvános, a neten bárki számára elérhető, nem hadititkot osztott meg.... Ha más (jó) példákat pl. lifetilt, shapeshifter stb lehet jó szívvel ajánlani, akkor miért ne lehetne a rosszra is felhívni a figyelmet? Egyébiránt ha a csajt zavarná, h beszélnek a blogjáról, van lehetőség olyanra is, h csak magának írja....
Még ezen nevettem jót: "Szóval, reggel a levesbe 60db babot ettem.
10db bab 6g. Tehát 6x6g= 36g bab és az 127 kcal,nem pedig 211kcal. Így a mai kalóriabevitelemből kivonok 84 kcalt."
Nyilván minden babszem egységesen egyforma és egyaránt 6 g.. :D Ez ééédes
Nem kár érte, legalább nem mutat helytelen példát a többieknek.
Szerintem Lifetilt meg ShapeShifter a legjobbak, ők legalább komolyan veszik a dolgot, és példát mutatnak, de ez a blog egy rakás szemét, hiába fogyott 30 kg-ot a csaj, mostani posztjaiban csak a mértéktelen zabálásról és lustaságról lehetett olvasni, egyfolytában csak nyávogott.
Amúgy pedig igaz, hogy én még nem tartok 30 kg mínusznál, de csak idő kérdése, és meglesz, mert kitartó vagyok, és garantálom, hogyha leadtam, akkor sem leszek ilyen, mint ez a csaj.
Úgyhogy erről ennyit.
24 évesen ennyire foglalkoztat, hogy más miket irogat a neten a saját blogjában? Ő úgy fogy ahogy leírta, te meg máshogy. A cél számít. Ha meg annyira meg akartad neki mondani a véleményed, akkor miért nem írtál neki egy emailt vagy a blogján egy kommentet? A háta mögött lepocskondiázni, miért jó bárkit is, még akkor is ha az az interneten van?
Na mindegy
Attól függetlenül sok sikert kívánok minden fogyni vágyónak, a kérdezőnek is.
Szia!
Én vagyok a blog írója!
Először is azt hozzá tenném hogy tavaly márciusban kezdtem a diétámat és októberre, 86kilóról lefogytam 53 kilóra. Egészséges étkezéssel,rengeteg mozgással,sporttal.
Karácsony után újra kezdtem a diétámat,februárra le is adtam minden feleslegemet. Ez után viszont bele estem egy evés zavarba "Binge Eating" ami evéskényszert jelent. Ebből próbálok kigyógyulni,mert igen ez egy betegség, mint az anorexia és bulimia!
Eleinte fogyókúrás naplónak indult,de mivel beleestem ebbe az evészavarba inkább koplalós-zabálós, lett a téma.
Elnézést hogy elfelejtettem átírni,a bemutatkozó szöveget.
Amúgy ezt a naplót főként a Hoxán vezetem, ott már írtam hogy a naplóm inkább a binge eating kontra diétáról szól.
A kalóriaszámolásról meg annyit,hogy szerintem tőlem pontosabban senki nem számol kalóriát. Mindent pontosan lemérek,kiszámolok kivéve mikor rohamom van, akkor csak saccolni tudok. Nem értem miért írod hogy nem jól számolok kalóriát!
Remélem jól esett fikázni a másikat!
További szép napot! És kívánom hogy te ne ess bele ebbe,mert piszoksz@r!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!