Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor lenne jobb a kaja?...

Mikor lenne jobb a kaja? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Azt olvastam többször, hogy úgy a jó, ha az aerob mozgást éhgyomorra végezzük, és hogy az edzés után együnk, mert így minden tápanyag, az izmokba épül.

Az én gondom az, hogy rajtam kívül álló okok miatt nem mindig tudom megoldani, hogy olyan korán már le legyek edzve, hogy a reggeli valóban reggeli legyen. Tehát kérdésem: Ha mondjuk 10-kor tudom elkezdeni az aerobot, akkor ugye ne hagyjam magam éhen délig? Segítenétek hogy ez esetben mit, és mikor egyek? (reggel amúgy zabpelyhezni szoktam)

2009. jún. 27. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az aerob max 1 óra, ha 10kor elkezded akkor 11-re végzel, és eszel. Délre már elfelejted a kaját rég.

Ha 10-kor tudsz aerobozni akkor 10kor aerobozol, a legjobb reggel éhgyomorra, de nincs megírva a csillagokban hogy csak akkor lehet. Ezesetben reggelizel (de a reggelire is kellene fehérjét tartalmaznia és nem csak zabpelyhet!!!), és rá 1 órára aerobozol.

Egyébként az aerob után is a fehérje a legfontosabb (mert van egy olyan sejtésem hogy aerob után is zabpelyhet szoktál enni, ami ch forrás).

végezetül: remélem ez a zabpehely a natúr 100%-os zabpehely és nem a cukros mindenféle ízesített cucc!!

2009. jún. 27. 00:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a szakszerű választ!

A body building.hu-n olvastam, hogy 2x40-45 perc aerob az okés nőknél, ezért csinálom így. Lehet rosszul?

Igen, természetesen "mezei" zabpehely! Úgy szoktam elkészíteni hogy 1dl tej, egy deci víz, vaniliarúd darab, édesítő. És igen, aerob után is ezt szoktam :( Mit javasolsz? Fehérjeturmix? Mint legegyszerűbb megoldás talán.

2009. jún. 27. 00:58
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Én reggelre valami gyorsabb felszívódású ch-t ennék. Mondjuk dextrózt fehérjeturmixxal.

De amúgy az aerob munka során nem végzel izommunkát, azaz nem fog beépülni utána tápanyag az izmodba.

De amúgy az se olyan nagy gond, ha nem éhgyomorra végzed, az a lényeg hogy az edzés előtt 2-3 órával már ne fogyassz szilárd ételt!

Én reggelire tojásfehérjét+ zabpelyhet szoktam enni, de dextróz se ártana.

2009. jún. 27. 01:20
 4/6 Krisz85 ***** válasza:
76%

Pontosan így van, ahogy írták.

A lényeg nem az hogy reggelre csináld, ha nem tudod reggel csinálni, a lényeg hogy legalább két órával az aerob kezdése előtt legyen a kaja, és aerob után is egyél. Izomba nem fog lépni, a zabpehely jó reggelire, de valami gyümölcsöt tolj mellé, pl. banánt, hogy meglegyen a dextróz, ahogy írták. célszerű fehérjét is enni hozzá, tejsavó fehérje , sovány túró stb

2009. jún. 27. 06:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Első válasoló vagyok. dextróz alapvetően hülyeség! Ne egyél dextrózt, és került a cukrokat. A cukrok kizárólag súlyzósedzésutáni turmixba kellenek.

Egyébként igen, fehérjeturmix lenne a jó megoldás! Ha még jobb eredményt akarsz, akkor pedig a tejet is hagyd el! (ezzel kapcsolatban van egy cikk: [link] )

A body.builder.hu pedig egy nagyszerű oldal, tényleg, ott mindent megtalálsz szakszerüen leírva! (én is onnan tudom adolgokat)

2009. jún. 27. 11:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm minden válaszadónak! :)

Igen, a gyümölcscukrot is igyekszem kerülni. Amúgy, úgy tűnik (ma volt mérés) hogy sikerült mindent jól beállítani, mert az -1kg/hét az szépen beállt. Ennek örülök :)

Igen, én is szeretem azt az oldalt! :)

2009. jún. 27. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!