Olaj/zsiradékok nélkül is lehet párolni, pirítani, grillezni, stb?
Általában minden recept úgy kezdődik, hogy 1-2 ek. olivaolajon megpirítjuk, megpároljuk, megfuttatjuk a csirkemellet, stb..?
Mi történik, ha csak simán a teflonon csinálom? Miért muszáj az olaj, zsír, vaj, margarin, stb?
Én a májam miatt nem ehetek zsírosat, növényi olajosat, de az extraszűz olivaolaj nagyon pici mennyiségben megengedett. Ha lábasban készítek valamit, akkor mindig csak egy picurka vizet öntök alá, ha elfő, akkor pótolom. Grillezés előtt pedig sütőbe teszem alufóliával lefedve, így szépen átfő grillezés előtt.
Egy másik fotély (amivel én nem szeretek pepecselni), hogy óvatosan kiklopfolod a csirkemellet és akkor a grill alatt is szépen átsül 10 perc alatt..
Én is így kezdtem a főzést tanulni, a diéta miatt:-)
Kókuszzsírral csinálok mindent, kb 4 grammot rakok egy kaja alá, az nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!