Hogy tudnám feldobni a reggeli zabpelyhet, hogy ne legyen olyan rossz ízű, és hízlaló?
Próbáld ki, megéri, tényleg nagyon fincsi! ;)
Én most erre kaptam rá:
Zabkása juharsziruppal. Isteni finom. Tehetsz még hozzá a juharszirupon kívül friss vagy aszalt gyümölcsöt.
Juharszirup helyett mézet is tehetsz rá.
Én nem úgy készítem a zabpelyhet,mint általában szokásos, ha van kedved,esetleg kipróbálhatod így is,hátha jobban ízlik és nem olyan unalmas:
Személyenként 2 púpos evőkanálnyi zabpelyhet este összekeverek natúr joghurttal vagy kaukázusi kefírrel,ezt a mennyiséget kb 2 dl-vel. Író is jó.Reggelig hagyom duzzadni a hűtőben.Reggel ízesítem mézzel,esetleg lekvárral,friss gyümölcsökkel,mazsolával,ami eszembe jut.Még egyszerű alma is jó hozzá kockákra vágva.Vagy:ha sós dolgot szeretnél készíteni belőle,akkor keverj hozzá túrót,juhtúrót,reszelt sajtot vagy márványsajtot,zöldfűszereket vagy csak hagymát.Akkor ezt vajas pirítóssal eheted,jól megpúpozva a kenyereket,hozzá paradicsom vagy ami van.
Én a zabpelyhet sosem főzöm meg,mert úgy elég rémesnek találom.Így viszont elég klassz,ráadásul semmit nem veszít a vitamintartalmából,hiszen nyersen marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!