Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akiken kb.5-6kg felesleg volt...

Akiken kb.5-6kg felesleg volt és egészséges étkezéssel, rendszeressel testmozgással leadták, mennyi idő alatt sikerült?

Figyelt kérdés

5-6 kg felesleg van rajtam, majdnem egy hónapja (március 26.-án) kezdtem az egészséges életmódot és még csak egy kg ment le. Kicsit elszomorodtam emiatt.

Tudom, hogy heti 0,5-1 kg fogyás az ideális és nem akartam hiú ábrándokat kergetni, ezért a cél az volt, hogy június közepére leadom ezt az 5-6 kg-t. Tehát 2,5 hónapra tűztem ki célul, amit én abszolút reálisnak és megvalósíthatónak éreztem, de elbizonytalanodtam.

Formásodni formásodok, de olyan jó lenne, ha végre azzal a bűvös 5-össel kezdődne a súlyom. :)

Nos, nektek mennyi idő alatt sikerült leadni?

Én hetente 3-4x 40-50 percet kocogok (fokozatosan emelem a távot, amikor emelem a távot, akkor 2-3 alkalommal 45-55 perc körül kocogok, aztán mikor kezdem hozzászokni ez csökken és lesz 40 perc körül). Ha a kocogás mellé beiktatnék tornát (pl. Rubint Réka van öt perced?) hetente 2-3x hatásosabb lesz?

2012. ápr. 23. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Gratulálok az eddig eredményhez, mégha szerinted kevés is. Annyit szeretnék hozzá tenni csupán, hogy ha a kitűzött nagy napra még sem sikerülne elérni azt a bűvös számot akkor se keseredj el, és tarts ki az egészséges életmóddal, mert ezzel többet használsz a szervezetednek, mint hinnéd! Szóval egészen nyugodtan szokj hozzá ezekhez az ételekhez, és jó, hogy anyukád is segit, mert igy legalább az egész család egészségesebben fog élni, csak miattad és ez annyira jó!!!!

Van egy barátnőm, aki 183 centi, de 120 kg volt. Másfél-két év alatt lefogyott 75-re és most nagyon nagyon büszke magára, és azóta is úgy táplálkozik, mint amikor elkezdte a fogyókúrát. Nagyon nehéz volt neki, mert már nagyon régóta küzdött a plusz kilókkal és vagy ötmillióféle diétát kipróbált, de egyik se használt. Egyszer csak úgy döntött, hogy nem vacsorázik többé, vagyis este 5 után már nem eszik semmit, és minden étkezés előtt megiszik egy tejeskávét, ami egyrészt beinditja az emésztést, másrészt elteliti annyira, hogy csak fele annyit eszik, mint amennyit megenne. Amióta elérte az ideális testsúlyát, azóta vacsorázik, de csak salátát, gyümölcsöt, vagy egy kis joghurtot. Én nagyon büszke vagyok rá, és mindenkinek csak ajánlani tudom a módszerét, mert nekem is segitett (igaz, én nem hagytam el a vacsorát és előtte nyilván nem tejeskávét iszom, hanem csak tejet), de sikereim vannak, és örülök, hogy a párom is rászokott a zöldségekre meg a csirkehúsra, ami sokkal egészségesebb, mint egy oldalas mondjuk.

Szóval kitartás, én szurkolok neked, és majd mondd el 1 év múlva, hogy mi az eredmény!!!!

2012. ápr. 28. 13:37
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok! :)

Igazán nagy próbatétel nekem az egészséges életmód. Sokszor próbálkoztam vele, de mindig haloggattam, szerintem sokaknak ismerős a 'majd hétfőtől', 'majd holnaptól', vagy 'következő hónaptól' effektus. Én is mindig ebbe a hibába estem. Apukám szülinapján határoztam el magam és következő nap el is kezdtem, ami a hónap vége fele volt. Közbe volt húsvét, amit sikeresen túléltem + kg nélkül úgy, hogy mindent ettem, de mértékkel! Most a másik nagy próbatétel a következő hét lesz, ugyanis nyársalást tervezünk holnapra, ráadásul tortát is fogok kapni, mert szülinapom lesz. És hétvégén is lesz süti, mert tesómnak is szülinapja volt. Szóval a héten még intenzívebben kell majd mozognom.

Hogy a számomra ideiális alakot mikorra akarom elérni, nem volt kitűzött cél. Egyetlen célom az volt, hogy szülinapunkkor, amikor összejön a család látszódjon a változás és esetleg meg is jegyezzék, hogy jobban nézzek ki. Nekem ez volt a legfontosabb, hát kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.

Az egészségesebb életmóddal semmiképp nem hagyok fel, az egy hónap alatt teljesen megszoktam, szinte már természetes az egész. A futás is a mindennapjaim részévé vált, és ha valamiért nem tudok menni futni, hiányzik. Ezen a héten pl. csak 2x voltam futni, ill. harmadszor csak 20 percet tudtam futni. Fájt a sípcsontom, így nem erőltettem utána. Csütörtök óta nem futottam és bizony nagyon hiányzik, de nem akarom hogy az egészségem rovására menjen a futás. Majd kedden vagy szerdán megint elmegyek futni. :)

Egyébként 17 éves vagyok.

2012. ápr. 29. 09:38
 13/16 anonim ***** válasza:

A nyárs-parti nem baj, csak egyél mellé sok zöldséget, és hagyd ki a krumplit, vagy rizst, ha esetleg lenne. Én mellesleg imádom a grill husikat gyümölccsel enni, lehet hülyén hangzik, de nekem ez kicsit eloszlatja a bűntudatot. De ne kövesd a példám, mert a gyümölcsben sok a cukor, inkább maradj a salátánál! :) A tortával kapcsolatban csak annyi, hogy ehetsz belőle egy vékonyka szeletet, de ha marad belőle másnapra, akkor kizárólag reggel egyél belőle! A süti meg, hát igen, az nekem is nagy kisértés. Méretétől függően egyél belőle 1-2 darabot, de többet ne és ha lehet, ne is nézz rá, mert a látványtól is beindulhat a nyáltermelés, és megint akarsz majd belőle venni.

Egyébként boldog szülinapot!

A futás, ha nem esik jól, akkor esetleg átválthatnál valami másra. Rubint Réka is oké, csak ne terheld túl a szervezeted, ha fáj valamid, az azért fáj, mert sok volt a dologból (és nem az izomlázra gondolok, hanem izületi fájdalomra pl).

Sok sikert!

2012. ápr. 29. 15:55
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, aranyos vagy!

Anyukámmal lebeszéltem, hogy kevesebb cukrot tegyen a tortába, egyébként sem szoktunk annyi cukrot tenni a sütikbe, amennyit a recept ír. Egyszerűen nem szeretjük annyira édesen. És túrókrémes-gyümölcsös lesz, ez valamelyest nyugtat. Így némi fehérjét is viszek be egyúttal. :D

Futni szeretek, nagyon is. Ilyenkor kikapcsol az agyam, és megfeledkezem a világ gondjairól. Ráadásul amióta futok, sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb és fittebb vagyok! :) Tehát minden szempontból jó választás, csak most egy kicsit rosszul sült el a dolog. Előfordult, hogy kevesebb időm volt, de a 40 perc kocogásról nem akartam lemondani, így rövidebb volt a bemelegítés és nyújtás. Ez pedig nagyon nem jó.. Most pihentetem, de keddtől megint eljárok majd kocogni, de alapos bemelegítés után és a futást egy kiadós nyújtással zárom majd!

2012. ápr. 29. 19:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Merre laksz? én nem szeretek egyedül futni:D
2012. ápr. 30. 19:00
 16/16 A kérdező kommentje:
Az nem fontos, hogy hol lakok, mivel én egyedül tudok futni. engem zavar, ha van mellettem valaki, de az is, ha lehagy. A legjobb, ha kikapcsolom az agyam és csak a zene szól, én így tudok futni.
2012. máj. 1. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!