Hogyan fogyjak le?
Szia:)
Én is 167 centi vagyok, pillanatnyilag 59 kg, 14 éves, és utálom az alakomat:(Gondoltam,mesélek egy kicsit magamról, hátha megtetszik pár dolog, amit csinálok.
Szóval egy hónapja még én is 61 voltam, akkor teljesen kiakadtam(olyan nem létezik,hogy én 60 fölött legyek!?!)Velem az a baj,hogy imádom az édességet, bármennyit meg tudnék enni,ha lehetne:( Azzal kezdtem, hogy megfogadtam: semmi édesség. Még egy pici se, különben nem ér semmit a dolog. Egy héten eddig kétszer 1 órát táncoltam, ami elég intenzív, de nem elég..
Minden este tornázom (nekem nagyrészt a fenekemmel és a combommal van baj, úgyhogy lábat emelgetek)
Heti 3 óra tesim van, és kb. hetente egyszer járok spinningelni.
A spinninget szeretném is javasolni: nem tudom ismered-e, mindenesetre mesélek kicsit róla. A lényeg, hogy sok ember egyszerre teker zenére szobabiciklin, ahol lehet állítani a fokozatokat(hegymenet, vagy sík, vagy kiállások, stb.)
Egy óra kb. 1000 ft(ami nem kevés,de megéri), és az edzés időtartama lehet 60 perc vagy 45 perc. Az árért adnak ásványvizet és egy törölközőt is, amire bőven szükség van..
Én az első órán azt hittem, megdöglök. Szakadt rólam a víz, és nemhogy kiállni nem bírtam a többiekkel együtt, örültem, hogy nem szédültem le a bicikliről. Aztán a második alkalom hirtelen könnyűnek tűnt. Rájöttem, milyen jó a zenére tekerni(sőt, könnyebb, amikor állva teker az ember)Holnap megyek kb. a huszadik edzésre, ami már egyáltalán nem jelent kihívást, csak intenzív sportot és soksok mínusz kalóriát:)(egy órán kb. 800 kalóriát lehet ledolgozni, és kb 3600 kalória ledolgozása jelent 1 kg fogyást)
A napokban már voltam 58.1 kg is!!:)
Most 58.9 vagyok, de eléggé változó..
Most megkérdezem: van rajtad felesleg? Úgy értem, ha megfeszíted az izmaidat,akkor érzed, hogy egy tök vastag réteg zsír van rajtad? Esetleg narancsbőr? Mert ha nem, mert izmos vagy, vagy lehet, hogy csak a csontjaid nehezek, akkor ne is figyelj rám, semmi szükséged fogyókúrára. Ha pedig tényleg van rajtad felesleg (akkor se kéne fogyókúrázni 11 évesen, mindenki ezt mondja nekem is, pedig nemsokára 15 leszek)csak akkor fontold meg, hogy szeretnél-e lefogyni valamennyit.
És akkor javaslok neked pár dolgot(bocsi,hogy ennyit írok..)
Te is kezd azzal, hogy nem eszel semmi fölösleges dolgot(már ha eddig ettél)
Ne koplalj!(ha a szervezeted egy csomószor azt érzi, hogy éhes vagy, a bevitt ennivalóból rengeteget akar majd elraktározni, és eleinte hízni fogsz..)
Egyél épp annyit, amennyivel jól laksz (lehetőleg naponta 5x(pl. bő reggeli, tízórainak alma, ebédre leves+második, uzsira rengeteg gyümölcs, és vacsira pedig fél szelet kenyér/zsömle/stb, a lényeg, hogy ne vacsorázz sokat, mert azt kevésbé mozgod le, mint amit reggel eszel.
És persze igyál vizet vagy ásványvizet, vagy ilyen pár kalóriás üdítőt, semmiképp se cola/fanta/sprite stb.
Sportolsz valamit? Próbálj meg többet mozogni! Kipróbálhatod a futást(ami nekem annyira nem jött be, mert egyrészt fáj tőle a térdem, másrészt nem voltam elég kitartó, de valakinek nagyon beválik)A táncot(nekem a tánc a mindenem. 6 éves korom óta minden évben táncolok valamit(először balettoztam, aztán akrobatikus rokiztam,aztán egy kicsit lazább társastánc, és most lesz két éve, hogy show táncolok(ami nagyonjóó)))
És még ezermegezer sportot, attól függ, milyen beállítottságú vagy.
Ha pedig nem akarsz külön sportolni, tornázz otthon. Én utálom, mert unalmas, fárasztó, és nincs senki, akivel csinálhatnám. De ha beteszel zenét, és próbálsz nem arra koncentrálni, hogy 'nembíromtovább,nembírooom', akkor egész elviselhető:)
Azt hiszem, nagyjából ennyi, de egy utolsó, nagyon fontos tanács: ne a mérleget nézd, hanem az alakodat! Azért mondom, mert eleinte csak a sporttól vagy tornától a zsírszöveteid fognak izommá alakulni, és az izom nehezebb,mint a zsír. Ha pedig mérlegre állsz, és nem kevesebbet, hanem többet mutat, semmiképp se csüggedj vagy add fel! Gondolj arra, hogy lehet, hogy izmosabb lettél. Ha pedig elkezdenek lecsúszni a kilók, hát, akkor... ügyes voltál.
És az utolsó utáni tanács: ne vidd túlzásba! Ugye hallottál az anorexiáról? Ne akarj sovány lenni! Az én elvem is az, hogy csak szép alakot akarok, nem pálcikavékony lábakat vagy ilyesmi. Kérdezd meg mindenről a szüleidet, kérd a segítségüket, nehogy valami butaságot csinálj egyedül.
Jaj, ne haragudj, hogy ennyit írtam! Remélem,tudtam segíteni, és nagyon drukkolok, hogy elégedett legyél az alakoddal! Már csak azért is, mert sorstársak vagyunk:)Szép Húsvétot!(és csak óvatosan a csokitojásokkal;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!