Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hastérfogat mérését pontosan...

Hastérfogat mérését pontosan hogy kell végezni?

Figyelt kérdés

Mert ezen a linken úgy tűnik nekem, hogy a derekát méri le az illető. Viszont én a köldököm alatt mértem magam és úgy 87 centiméter jött ki, ami már a fokozott kockázat kategória. Most hol mérjem pontosan?

[link]

2012. ápr. 3. 21:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs, haskörfogatot akartam írni :)
2012. ápr. 3. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:

A képen pontosan le van irva, hogy a bordaiv és a csipö-csont közötti felezövonálban kell mérni, a köldök felett, ez a derék mérete, ami itt szükséges.

De ha neked 87 cm-re jött ki, akkor pár cm-rel lejjebb vagy feljebb sem lehet túl nagy eltérés, és jobb, ha odafigyelsz, mert akkor is fokozott a kockázat.

2012. ápr. 3. 21:34
 3/8 anonim ***** válasza:
hát a képen tényleg olyan mintha a derekát mérné..!
2012. ápr. 3. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:

EZ van odairva: "Mérje meg derékbőségét közvetlenül a köldök feletti vonalban."

Tehát a DEREKÁT kell lemérni!

2012. ápr. 3. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:

21:34

Hát rohadtul nem mindegy...

Ott, ahol a kérdező mérte, pl nekem is ugyanekkora (87 cm).

Ahol a képen mérik, pedig 72 cm.

Azért van egy kis különbség, kockázat ide, vagy oda...

2012. ápr. 3. 23:58
 6/8 anonim ***** válasza:
de a haskörfogatot,miért a derékbőségnél kell lemérni..??
2012. ápr. 4. 09:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert a haskörfogatot különben mindenki ott méri, ahol éppen tetszik neki és igy nem összehasonlitható az eredmény. Mellékesen a haskörfogat csak magyarul van ilyen hülyén kifejezve, minden más nyelven derékböségröl van szó.
2012. ápr. 4. 13:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, ha a köldököm felett mérem két centivel akkor valóban 10 cm-rel kevesebb. De én ezt is soknak találom, sajnos. De azért köszi mindenkinek. Csak a köldököm alatti zsírpárna nagyon ragaszkodik hozzám :)
2012. ápr. 4. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!