Mi a véleményetek az úgynevezett vízböjtről?
A 10 kg nem igaz. Napi kb. 2000 kcal-ra van szükséged. 1 kg kb. 7500 kcal. Tehát 3 és fél naponta lehet 1 kilót leadni ha semmit nem eszel. Tehát az egy hét alatt 2 kg. 2 hét alatt 4 kg, meg néhány rosszullét. Ha meg 2 hét múlva megint eszel, akkor brutális hízás, mert a szervezeted készül a következő éhezésre és tartalékol.
Nem mellesleg 14 évesen fejlődik a méhed, a koplalás meddőséget okozhat.
Úgyhogy egyél normálisan, mozogj többet, ha pedig tényleg nagy túlsúlyod van (10+ kg), akkor fordulj orvoshoz.
Ha két hétig csak vizet iszol garantálom hogy mész a kórházba egy hónapra. Emellett nettó hülyeség amit írtál, nem is nagyon értem mi a problémád.
Az édességet csak akaraterővel tudod letenni, elhatározod hogy nem eszel, és nem eszel.
Ha fogyni akarsz az más téma, a böjtölést, keveset evést felejtsd el. Egyrészt fejlődésben van a szervezeted, másrészt csak azt éred el vele hogy elkezdesz jojózni. Normális minőségű kajákat kell enni, mennyiségileg is eleget, egy normális étrend alapján. És a normális étrend mellett lehet mozogni, bármilyen edzést végezni, de rendes étrend nélkül nem fog menni. Az autó motorja se működik, ha nem kap megfelelő és elegendő mennyiségű üzemanyagot. Szóval rendes étrend és edzés, és akkor úgy tudsz fogyni hogy egészséges maradsz közben. Plusz még egy dolog, hiába vagy a BMI és egyéb okosságok szerint optimális súlyú, ha nem eszel rendesen és vitaminhiányos vagy csúnya lesz a bőröd, a hajad a tápanyag és vitaminhiánytól, illetve plöttyedt leszel, nem fogsz tetszeni magadnak. Mondom mégegyszer, rendes étrend és mozgás. Anélkül nem fog tetszeni a végeredmény.
Én egyszer régen (mikor nagyon fiatal és nagyon buta voltam) csináltam 2 hetes léböjtöt. Kórházba nem kerültem, meg 3 nap után éhes se voltam és 4-5 kiló lement..
DE
Mikor újra enni kezdtem, pár napig mindent kihánytam v hasmenésem volt, mert nehezen indult be újra rendesen az emésztésem. Másrészt nagyon rövid idő alatt többet híztam vissza, mint amennyi eltűnt.
Ahogy előttem is írták, ha nem eszel semmit akkor a szervezeted vészhelyzet üzemmódba kapcsol és azonnal mindent tartalékolni kezd egy esetleges következő éhezés esetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!