Ezt meg hogy számolták ki?
Vettem egy doboz proteint, tápérték 100 grammban:
80 g fehérje, 20 g szénhidrát, 4 g zsír.
Ez hogy lehet?
Mi olyan hihetetlen?
Ez a proteinpor előnye a természetes fehérjeforrásokkal szemben: az arányok. Mert ugye mire csirkéből megeszel annyit, hogy 80 g fehérjét bevigyél, addigra a szénhidrát- és zsírbevitel sokkal több lesz, mint por esetében.
Az én proteinemben 81 g fehérje, 3,3 g szénhidrát és 1,7 g zsír van 100 grammban.
Lehet, hogy a 20g szénhidrátban már benne van a 4g zsír.
Nekem mindíg is magas volt a szerves kémia, de a válasz talán ebben rejlik.
Hát nem tudom, sztem a szénhidrát az szénhidrát, a zsír meg zsír...
De hátha jön majd vki, aki megmondja...
(Egyébként 380 kcal 100 grammban)
"Lehet, hogy a 20g szénhidrátban már benne van a 4g zsír."
neeeeeeeee kiégett az agyaaaaaam, hol van ilyenkor Aczél? :D:D
a ch az ch, a zsír az zsír. az egyik polihidroxi-oxovegyület, a másik végén meg ott lógnak a COOH csoportok. ragozzam még tovább? :D (én se értek amúgy a szerveshez, meg utálom is mint a sz.rt)
kérdező: hiba van a mátrixban... ettől nem lesz rosszabb az a fehérje, mondjuk a 80%-os fehérjetartalom egyébként sem valami jó.
erről jut eszembe, lehet, hogy az oroszok gyártották :D [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!