A graham, rozs, teljes kiőrlésű pékárúk között mi a különbség? Melyiket a legjobb fogyasztani?
A rozs rozsból van.
A graham az ugyanaz, mint a teljes kiőrlésű. Ez lehet búzából ér rozsból is.
Kalóriát nézve 100 g-ban nagyjából ugyanannyi kalória van, még a fehér kenyérben is.
Arra kell figyelni, hogy kis db kenyér is meglepően nehéz legyen, az a valódi teljes kiőrl. Ha könnyű, akkor csak színezik.
Nem mindegy továbbá, hogy a kenyér teljes kiőrlésű lisztBŐL van vagy lisztTEL. Ha liszttel, akkor alig van benne teljes kiőrl. liszt, magyarul, nem jobb a fehérnél, csak drágább.
A teljes kiőrl. a legjobb, de nekem pl. fáj tőle a gyomrom.
Az Aldiban kapható vollkorn kenyérben 56% tk. liszt van, sztem az annyira nem rossz arány, és az ára sem olyan vészes, 199 ft fél kg-os kiszerelés, 1 szeletben van 8,4 g szénhidrát, 2,5 g fehérje, és 0,4 g zsír.
Sparban van amúgy van vmi graham bagett, 1x ettem olyat, de errôl nem tudok semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!