Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet ez? Valóban beteg...

Mi lehet ez? Valóban beteg vagyok?

Figyelt kérdés
158 centi vagyok és 44 kilo dagadtnak tartom magam ezért sok szor nem eszem,sokan mondták h beteg vagyok,de nem hiszem h lenne ilyen betegség,legalábbis én nem hallottam még ilyenről 16 év alatt kérlek segítsetek
2009. máj. 30. 21:55
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Szerintem tok normàlis a sulyod a magassàgodhoz kèpest, ezt mostmar csak neked is el kell hinned.

De hogy ne egyèl ilyen korban, az nem egèszsèges.

Amùgy milyen betegsègrol beszèlsz?

2009. máj. 30. 22:14
 2/11 A kérdező kommentje:
ez az h én sem tudom mert a barátnőim beszéltek valami betegségről asszem valami anoreksziáról talán és azt mondták h az vagyok szerintük,de én nem tudom miaz
2009. máj. 30. 22:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az anorexia nervosa egy pszichés betegség, az evészavarok egyik alapvető típusa. Az anorexia szó szerinti jelentése az étvágy elvesztése („orexis” = vágy, „an-orexis” = vágy elvesztése). A nervosa kiegészítés a betegség pszichés (idegi) eredetére utal. A köznyelvben gyakran anorexiának rövidítik, ami azonban helytelen. Anorexia az orvosi nyelvben csupán étvágytalanságot jelent a kiváltóoktól függetlenül. A betegséget elsőként a francia Ernest-Charles Lasègue és a brit William Gull írta le 1873-ban.

A betegség azért is figyelemre méltó, mert a kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot. Napjainkban egyre gyakoribbak az evészavarok a fiatalok körében (megközelítőleg 1-4%), ami korunk szépségideáljával is összefüggésben lehet. Az evészavarok tipikusan a nőkre jellemzők, a megbetegedések csupán 2-10%-át teszik ki a férfiak. Az anorexia nervosa fiatal lányoknál tipikusan 13-20 éves kor között alakul ki.

Tünetei

* testsúlycsökkenés (Testtömegindex 17,5 alatt), melyet a beteg saját maga ér el a táplálékfelvétel csökkentésével, diuretikumok, étvágycsökkentők, hashajtók használatával valamint excesszív sportolással

* fokozott félelem az elhízástól

* nők esetében a menstruáció elmaradása

* a beteg testképe torzult, mások testét reálisan meg tudja ítélni, magát nem.

2009. máj. 30. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:
háth valahogy magamra ismertem de én akor sem vagyok beteg sztem de azért köszi h leírtad
2009. máj. 30. 23:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lényeg az, hogy nem vagy dagadt, pont jó, az anorexiának éppen az a lényege, hogy az illető másmilyennek (kövérebbnek)látja magát, mint amilyen valójában. Eszedbe ne jusson fogyókúrázni vagy intenzív sporttal nyüveszteni magad, mert maradandó károsodást okoz. Szerencsés vagy, hogy jó barátaid vannak, akik figyelnek rád.
2009. máj. 30. 23:11
 6/11 A kérdező kommentje:
igen tudom,köszi a választ
2009. máj. 30. 23:44
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
de beteg vagy, a 158 centihez jó a 44 kiló, én 166 centi vagyok és 55 kiló és nagyon jó az alakom, nem vagyok se sovány, se húsgombóc, de van rajtam izom, megm inden mai kell. Nem értem sokan mért akarnak úgyk inézni, mnit a görcs.
2009. máj. 31. 00:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az anorexiások 98%a nem ismeri el, hogy ő beteg.

Szerintem beszélj orvossal, vagy anyukáddal.

Mindenképpen egyél rendesen, nem vagy kövér, nem lehetsz kövér. Ha valami nem tetszik mozogj. De ennyi egyél sokat, különben meg fogsz állni a fejlődésben.

Nyugodtan egyél csokit is néha, mindent ehetsz.

2009. máj. 31. 01:19
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2009. máj. 31. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy dagadt! Talán még csak önértékelési problémák, de könnyen lehet súlyosabb. Azonnal beszélj ŐSZINTÉN a szüleiddel és a háziorvosoddal! Ha a szüleid nem hallgatnak meg, vagy nem vagy velük olyan viszonyban, keress egy felnőttet a környezetedben, akinek adsz a szavára! MOST!
2009. máj. 31. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!