Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen edzés és étkezéstervet...

Milyen edzés és étkezéstervet javasoltok nekem?

Figyelt kérdés

170 cm 64 kg-os 20 éves nő vagyok . Célom az hogy formába jöjjek, nem vagyok elhízva, csak jó lenne a hasamról ledolgozni a kisebb felesleget és fittebbnek érezni magam.

Napi mennyi kalóriát egyek, és egy héten kb mennyit sportoljak, hogy fittebbnek érezzem magam, és le is menjen valami a feleslegből?

Nem akarok gyorsan sokat fogyni, nyárra szeretnék jól/jobban kinézni.

2012. jan. 8. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Én személy szerint a kalóriaszámlálgatásról lebeszéllek, mert ezt a súlyod abszolút nem indokolja.

A változatos, mértékletes étkezés bőven elég, ha mozgás társul hozzá. Ez utóbbi pedig legyen az, amiben örömödet leled. Konditerem, kocogás, otthoni ugra-bugra, pilates (én ezt csinálom és félelmetesen jó). A heti 3 jóleső mozgás kell és megfelelő vízmennyiség. A köztudottan semmire sem jó ételeket kerüld. Nincs titok, ennyi az egész. És 58 kiló alá még viccből se menj!!!

2012. jan. 8. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Heti 3-4szer kéne mozogni kb 45perc - 1órát, valami sport, futással vagy úszással kiegészítve vagy hasonló. Szerintem ennyi időt még rá lehet szánni és ennyi mozgásnak már egyértelműen van pozitív hatása.

Kajálásnál nem a kalóriát kell nézni hanem hogy mit eszel meg. Fehérje, vitamin dúsan kell étkezni, fontosak a telítetlen zsírok is és kerülni kell a rossz szénhidrátokat (cukrokat, fehérlisztet) és a telített zsírokat.Napi 5ször étkezni.

A kalóriaszámolással az a baj hogy nem minden energiaszükségletünket zsírből fedezzük viszont van olyan kaja amiből normál körülmények között csak zsírt állít elő a szervezet. Tehát lehet hogy 1500kalóriára van szükséged és 1000et viszel be és közben elzsírosodsz hiába csökken a súlyod. (bár ez extrém példa mert nyilván senki nem disznózsírral diétázik). Tehát arra figyelj inkább hogy egészséges életmódot folytass, és szerintem ne csak nyárig vagy nyárra tervezd ezt. A szervezeted mindig az adott állapothoz alkalmazkodik, addig maradsz fitt és egészséges amíg sportolsz és normálisan eszel, és ez sztem nem csak a strand miatt fontos, évközben is jól jöhet a fittség és a jobb közérzet.

2012. jan. 8. 20:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Tehát összefoglalva:

- heti 3X 4X 1óra edzés

- tápláló étkezés, napi 5ször, de nem nagy adagokban

és ettől fittebb leszek. Megpróbálom igazából, főleg a mozgást nehéz betartanom, (már próbálkoztam tavaly is), de valahogy a lustaság sokszor győzött... De most a vizsgák után újra nekivágok.

Végülis az ember legalább életében egyszer nézzen úgy ki amilyenre vágyik:))

2012. jan. 8. 21:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Mozgás terén találni kéne valamit amit szeretsz, vagy ami mással jól eltelik. Ezzel énis sokáig meg voltam lőve. De valamiben sikerélmény kell és akkor abba sem akarod hagyni. :)
2012. jan. 8. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!