Én 175cm és 55kiló vagyok. Nem vagyok kövér dea kezeim picit vastagok meg a hasam meg a combjaim. Minden nap megyek futni és egy olyan 900métert futok. Mennyi kalóráit vihetek be a szervezetembe 1 nap, amitől olyan 5kg fogyhatok a mozgás mellett?
Szia!
Szerintem fogynod nem kellene az adataid alapján. A sport mindenképpen jót tesz. Ha a futást választod, az nagyon jó, de 900méter az nagyon kevés:)
Fussál naponta vagy másnaponta 5 km-t (5000m), biztos hogy néhány hét múlva szép eredménye lesz! Ez kb. 30-35 perc laza tempóban.
Én sem fogyást javasolnék, mert attól sem szebb, sem csinosabb nem leszel. Inkább alakot kellene formálnod. Ha nem akarsz konditerembe járni, akkor vannak erre nagyon jó dvd-k. Ne sajnáld rá azt a napi egy órát, egy-két hónap és látni fogod az eredményt. Ajánlom például a Rubint Réka dvd-ket, a személyétől függetlenül jó edzéseket csinál, főleg lábra, fenékre és ha beszerzel két kis súlyzót, akkor a karokra is jó.
Ha már nagyon oda akarsz figyelni az étrendedre, akkor csökkentsd a szénhidrátbevitelt, vagy korlátozd reggelre, növeld a fehérjét, táplálkozz rostdúsan, ezzel az emésztőrendszered felélénkül és az alakformálás is sikeresebb lehet. Szólok előre, hogy ha picit átalakul a tested és izmosabb, keményebb, feszesebb leszel, akkor a mérleg nem fog kevesebbet mutatni, sőt, lehet, hogy egy-két kilóval többet, mert az izom nehezebb, viszont a kiállásod sokkal jobb lesz.
A fogyást én azért nem ajánlom neked, mert én 179 cm-hez vagyok 63-64 kg, mellette erősítek minden nap és szerintem kellőképpen vékony vagyok, izmos, de vékony, ettől soványabbnak nem kell lenni, márpedig te már így is az lehetsz. A barátnőmnek vannak a tiédhez hasonló paraméterei mindenféle mozgás nélkül és ő is elégedetlen az alakjával, mert ő fejtől derékig csont és bőr, se válla, se karja, se melle, viszont mindehhez párosul egy szélesebb csípő, a súlyához képest nagyobbacska fenék és pipaszár lábak, amelyek a csípője miatt görbének és formátlannak tűnnek. Persze ő ebből sokáig csak annyit látott, hogy nagy a feneke, azt, hogy a medencecsont szélességéből leadni nem fog soha nem fogta fel. Most jött rá kb tíz év után, hogy ha a medencéje nem lehet keskenyebb, akkor a lábait és a felsőtestét kellene hozzáizmosítani, hogy arányos legyen.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!