Melyik a legjobb fajta olaj fogyózóknak?
kedvező zsírsavprofilja van a len olajnak, a kókusz olajnak, a dió olajának, de hasznát látja a testünk pl. a napraforgó illetve az oliva olaj összetevőinek is.
amúgy ugyan az a fajta olaj jó fogyózóknak, mint nem fogyózóknak.
Ha jo minosegu olajokat fogyasztassz (kokusz oloj, lenmag olaj, oliva) az arra osztonzi a szervezeted, hogy a rossz zsiroktol (uszogumi) megszabaduljon.
Tevhit, hogy az ember a zsirtol hizik.
Az ember a szenhidrattol hizik!
En minden nap ontok a salimra kokusz olajat, a reggelimre szorok lenmag-darat, es ha fozok, akkor oliva olajat hasznalok.
Minden szojatermeket messzire elkerulok, es tavol tartom magam (es csaladom) a mesterseges izeket tartalmazo elelmiszerektol.
ez így tök jó, és egészséges (ezért is "tök jó") de mik is a rossz zsírok?
konkrétan egy zsírsavat tudunk, ami bizony negatív hatású lehet, valamelyik transz-zsírsav.
ezt leszámítva kimondottan "rossz" zsírokról fölösleges beszélni, a szervezet meg nem bont csak azért zsírt, mert eszünk is. akkor bont, ha energia kell (minden percben, folyamatosan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!