Alma, mindenki agyon dicséri tényleg annyira hasznos, diétázóknak?
NA MINDENKI:)
az alma szénhidrát. fruktóz, vagyis gyümölcscukor van benne nagy mennyiségben, ami monoszacharid, vagyis szénhidrát. -> rögtön elérhető energiaforrás az emberi test számára.
a tészta, krumpli, kenyér, rizs IS szénhidrát - bonyolultabb láncszerkezettel. keményítők, illetve diszacharidok, vagyis nem rögtön elérhető energiaforrások a szervezetnek.
különbséget kell tenni ch és ch között. A ZÖLDSÉGEK IS SZÉNHIDRÁTOK. csak alacsony kcal tartalmúak.
ha pl. túró + paradicsom kombinációt esztek = fehérjét + szénhidrátot esztek.
nyilván diétás, és nem ugyanaz mint a túróstészta/túrósbatyu kombináció, ami ugyancsak fehérje + szénhidrát, de a rosszabbik fajta.
Szóval ne merjen senki almát enni. Irány a mekdonálds: husi (protein) + zsömle (szénhidrát) kombinációja. Isteni:)
Nah viccet félretéve, tudomány ide vagy oda: az alma egészséges. pont
Szerintem diétázóknak jó. Aki diétázik, sokszor nem is éhes igazán, csak nasizna, vagy rágcsálna valamit, vagy épp benne van a tudat, hogy "te jó ég, már 2 órája nem ettem". És ilyenkor inkább egy alma - a valaki által szépen felsorolt hatékony tulajdonságai miatt - mint egy banán, vagy két pogácsa..
És lehet konzervatív vagyok, de az alma gyümölcs:)
Ha a napi szénhidrátfogyasztást "lefordítom almába", akkor 10-15 alma között lehet a súlymegtartás, 5-10 között a fogyás, és 5 alatt az éhezés.
Mivel főleg fruktóz, ezért a májban lévő glikogénraktárt tölti, amíg az nincs tele, és csak azután hizlal. Vagyis nem mindegy, hogy egy kirándulás vagy egy vacsora után eszed.
Amúgy főleg a pektin miatt egészséges. Az éhségérzetet azért növelheti, mert növeli a gyomortartalom savasságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!