Vacsorára mit érdemesebb enni?
Fogyózom, elég nagy súlytöbbletem van (30kg). Most szoktam arra rá, hogy rendszeresen egyek, reggelizzek (általában tk. kenyér 2 szelet, ma pl. avokádó krémmel, vagy zabkása 30g, tejjel), délben valami könnyebb ebéd, lehetőleg szénhidrátban már szegényebb (ma pl egy sült hekket ettem, köret nélkül, de egy adag normál kaját szoktam enni, zöldséget is naponta eszek). Uzsira általában egy kis gyümölcs (pl. egy alma). A vacsi a kérdés, hogy igyak fogyis shaket (még korábban vettem, nem fogyott el, gondoltam, felhasználom), vagy inkább egy adag fehérjét zöldséggel (pl túró+paradicsom)?
A kérdés tehát az, hogy mit javasoltok vacsorára enni, és mennyit? Kb. 1200-1400 kcal-t szoktam enni egész nap.Még igyekszem megtalálni azt a módszert, ami valóban hosszútávon kivitelezhető, és hatásos, ezért kezdtem most számolgatni a kalóriákat.
40/N Köszönöm!
hát figyelj én fogyi alatt ezeket ettem mostmár súlyt tartok ezért kiegészítettem kenyérrel, de te még ne tedd
töltött zöldségek-ez lehet paradicsom/hagyma/cukkini/padlizsán/paprika stb
darált pulykával csak sertéshússal hozzá egy tojás és fűszerek ezeket összekeverni és beletölteni a zöldségekbe rá reszelni light mozzarellát és megsütni vagy túróval/mozzarella light sajttal, tofuval és különböző zöldségekkel is lehet tölteni
tojáskrém, körözött pár szelet tk pufrizs+zöldség
zöldségsaláta hússal, hallal, tojással,
túró/kefír, natur joghurt zöldséggek, gyümölccsel
gyümölcssaláta
párolt, sült zöldségek
zöldséglevesek hússal, tészta nélkül
zöldségkrémlevesek joghurttal habarva, főtt tojással
zöldségpürék, krémek
Az rendben van, hogy rendszeresen eszel és ha neked bejön a napi ötszöri étkezés az is oké. Bár megjegyezném, hogy a legújabb kutatások alátámasztják azt a tényt, miszerint a napi ötszöri étkezés nem jobb, mint a napi háromszori étkezés, sőt még talán a vércukorszintet is jobban terheli. Fogyás szempontjából a napi 3x- i étkezés is kitünő , azonban ha megszoktad a napi 5x- i étkezést és jobbnak tartod akkor folytasd azt.
A továbbiakban nem akarok szigorú lenni, azonban van néhány fontos tény ami fennáll nálad: 1. nem vagy már fogyás szempontjából fiatal korban, 2. nagy a súlytöbbleted. A te esetedben nem elég CSAK " kevesebb " szénhidrátot enned délben, hanem szinte egyáltalán nem kellene szénhidrátot egyél, és az a délutáni uzsonna is inkább tízórainak kellene bejöjjön.
Feltételezve, hogy értesz a kalóriák méréséhez és valóban nem haladod meg a napi 1200- 1400 kalóriát, azt mondom, hogy minőségileg az ételek megválasztása jó. Reggel mehet a tk. kenyér vagy a zabkása, délben figyelni, hogy a fehérje mellé MAXIMUM friss zöldség vagy párolt zöldség kerüljön, a délutáni alma menjen át délelőtti 10-11 órára, valamint este KIZÁRÓLAG fehérjét ! A zöldség is megengedett, de tényleg egy olyan 1/4- ed arányban a fehérjéhez képest.
És ami a legeslegfontosabb: a kalóriákról ne feledkezz meg ! Minden amit leírtam csak és csakis akkor lesz eredményes, ha a napi ételek mennyiségének kalóriatartalma sem haladja meg a megengedett határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!