A tepertős pogácsa jobban hízlal, mint egy sima, mondjuk vajas pogácsa?
A tepertös pogácsában darált tepertö van, a másikakban meg vaj/margarin/zsir. A vaj/margarin/zsir semmmivel sem diétásabb. Ezen kivül a JÓ tepertö NEM tiszta zsir - ugyanis azt sütötték ki belöle, igy keletkezett, a nagy része sima kötöszövet.
De semmilyen pogácsa nem kimondottan kalóriaszegény (100 g valamivel több, mint 200 kcal). HA fogyni akarsz, akkor csak ritkán egyél, és ne sokat - max. 1-2 db-ot.
Én úgy egész nap majszolom ezt az adagot. Azt hittem, ha átállok egy másik pogira, akkor jobb a helyzet, de akkor megpróbálom inkább lemozogni. :D
Köszönöm szépen a válaszokat!
1. tepertős pogácsa csak a nevében tepertős. mégis ki tenne tepertőt egy pogácsába? hát ez nem logikus :D
2. fehérje kb. 100-150kcal. meg kb. a Holdon 200kcal. a fehérjéből (100g) ugyan úgy 400kcalt nyer a szervezet, mint 100g CH-ból. zsír meg igen, 900kcal körül van / 100g. ez a komoly rész volt, itt nem ironizáltam mint az 1. ponthóban.
3. nincsen hizlaló étel. kalóriamérleg van, ami a bejuttatott energiát számolja, és a leadott energiát. emellett persze számít az élelmiszer minősége is.
Szerintem nem különösebben hizlalóbb. De ha bármelyikből is intravénásan adagolod magad a diéta idején, akkor az hosszadalmas diétának ígérkezik. Egyet bármelyik fajtából ehetsz, de ne többet.
25/L
@ Aczél: "tepertős pogácsa csak a nevében tepertős. mégis ki tenne tepertőt egy pogácsába? hát ez nem logikus"
Szerintem meg ez a mondatod nem logikus - ugyanis a tepertös pogácsa onnan kapta a nevét, hogy tepertöt tesznek bele. Keress meg egy receptet, akkor láthatod, hogy a tepertöt ledarálják és a tésztára kenik, igy hajtogatják, és a kenést-hajtogatást ismétlik. Ettöl lesz leveles. A nem tepertösben más zsiradékot (vajat, margarint vagy zsirt) kennek bele. Mellékesen eredetileg az egész apró darabokat tudták igy hasznositani, erre találták ki.
az 1. pont reagálás volt, talán kérdező írt valamit, hogy van-e tepertő a tepertős pogiban.
direkt ezért a 2. részhez odaírtam, hogy ez már nem ironikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!