Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ugye jól tudom hogy az izzadás...

Ugye jól tudom hogy az izzadás az fogyaszt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok h pl egy jó kiadós edzés megizzaszt főleg most ilyen melegben, és akkor fogyaszt is ugye?:D
2011. aug. 25. 17:00
1 2
 11/11 anonim válasza:
A fogyás úgy működik, hogy a szervezetben elraktározott zsír "elég". Ehhez a folyamathoz az oxigént belélegezzük. Minél nagyobb a szervezet igénybevétele, annál több oxigénre van szüksége és így több energiát is használ. A szervezetben elraktározott zsír tulajdonképpen vízzé és széndioxiddá alakul. Bármilyen hihetetlen, de az elhasznált zsírt igazából kilélegezzük széndioxid és vízpára, valamint vizelet és izzadság formájában hagyja el a szervezetet. Nem tudom a pontos értékeket, de egy liter izzadás akár 1000 kcal energiát is felemészthet. Erek kitágulnak, szív keményen dolgozik, a szervezet számára igenis komoly igénybevétel a hőháztartás működtetése, amihez energia kell. Egy kg zsír kb. 7000 kcal. Tehát ennyi mínuszt kell összehozni egy kiló fogyáshoz. Napi 700 mínuszt össze lehet hozni egy kis kocogással és az étkezésre való odafigyeléssel. Így 10 nap alatt meg lehet szabadulni egy kilótól.
2015. júl. 22. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!