Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik az eredményesebb mozgás?

Melyik az eredményesebb mozgás?

Figyelt kérdés
125 kg, 180-184 cm és 17 éves fiú vagyok. Az elmúlt fél évben folyamatosan próbálkoztam a fogyókúrával, hol eredményesen hol nem. 140 kg voltam, tehát eddig 15 kg ment le. A lényeg hogy össze vissza, szóval hol fogyókúráztam hol nem. Most viszont tényleg ráakarok állni és teljesen lefogyni, véglegesen. Kb. 2 hete elkezdtem futni heti 3szor. Fejlődtem is rendesen, szóval testalkatomhoz képest rengeteget bírnék futni csak a lábaim nem nagyon bírják. Néha fáj a bokám és a térdem futás közben. A kérdésre rátérve a futást felváltanám 1 óra tempós sétára mindennap. Melyik ér többet ha egy héten elmegyek 3szor 20-25 percet futni, vagy ha mindennap sétálok 1 órát tempósan? Mind kettő mellé heti 4-szer súlyzós edzés.
2011. júl. 29. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Tempós séta,vagy szobabicikli.

Viszont ha csak minimálisan is,de kalóriadeficitbe raknád az étrended,akkor repülnének lefelé a kilók.

2011. júl. 29. 20:25
 2/8 anonim ***** válasza:

ha gyalogolsz áttész aerob edzés formára olvasd el ezt a cikket szerintem nagyon hasznos

[link]

illetve vásárolhatsz még izület védő terméket, mert a sulyodat nehezen viselik az izületeid, ha lefogysz az is megoldódik.

2011. júl. 29. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem ajánlott a futás ekkora túlsúllyal. Eleinte inkább úszás, szobabicikli. Ha fogytál, áttérhetsz a futásra.
2011. júl. 29. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:

NEHOGY FUSS!!!

2év múlva járni sem fogsz tudni majd annyira tönkreteszed a lábaidat!!!!

2011. júl. 29. 20:52
 5/8 Fecó79 ***** válasza:

Hagyd a futást egyelőre.

A séta jó, tekerj bicajt, emelgesd a súlyokat.

126 kg-ról kezdtem a fogyást januárban, azzal kezdte akitől a tanácsot kértem, hogy ne fussak.Eleve bokasüllyedésem van, gondolom neked is, csak kinyiffantod a bokád, és a térded.

Én minden nap 1, 1,5 órát bicajozok, ha más nincs, jó a szobabicikli.A futáson most gondolkodom, azt hiszem már elbírnak a lábaim, de csak lazán egyelőre.

Mellé tornázom, súlyzózok, nem kondizom!, a szálkásítás a lényeg!

Jelenleg 98 kg vagyok, cél a 90 kg év végére!:)

Sok sikert!

2011. júl. 31. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:
21:06-os válaszoló (Fecó79), te milyen torna gyakorlatokat végzel és az étrendedben mit változtattál, tudnál ebben egy kicsit segíteni?
2011. aug. 2. 22:26
 7/8 Fecó79 ***** válasza:

Amikor belevágtam napi 2.5-3 óra volt az edzés.

Ebből 1 óra szobakerékpár kezdtem.

Majd 5 perc intenzív törzsfordítás, ami a derékról égeti a zsírt.

Ezután a súlyzós edzések.

Pl: [link]

[link]

[link]

[link]

[link] (szép csúcsos bicepsz lesz tőle.:)

[link]

Ezek leginkább abban segítenek, hogy az izomzat szálkásodjon, a fogyás során.

Ezen kívül felüléseket, hasprést, fekvőtámaszt nyomtam.

5x20-as sorozatok elegek, ha nagyon bírod, lehet emelni a sorozat számot (6x20 - 7x20).

Május óta a szabadban tekerem a napi egy órát (nem minden nap, kell a pihenés is a szervezetnek).

Mivel leginkább tartani akarom a súlyt, illetve csak keveset leadni még, már nem csinálom minden nap a gyakorlatokat, van, hogy 2-3 nap is kimarad.

Futni nem futottam, és nem is futok, a bokasüllyedésem miatt.

Kaja?

Semmi különös, mindent eszek.Persze így nem olyan gyors a fogyás, de tartósabb lehet.Inkább a bevitt kalóriára figyeltem 1500-1700 körül meghúzva a határt.

Előtte 3500 körül ment le naponta...

Sok-sok kenyér, meg péksüti, meg csoki, meg üdítők.

Ezeket gyakorlatilag elhagytam, de néha pl. kis szelet csoki belefér.:)

Ezek voltak a méreteim januárban:

135/126/120 126 kg

Jelenleg (ma mértem):

113/102/101 97.6 kg.

62-es gatya méret jelenleg 54-re változott...:)

Sok sikert. kitartást!:)

2011. aug. 5. 17:54
 8/8 Fecó79 ***** válasza:

Kiss ellentmondás:

A gyakorlatokat nem végzem minden nap, a tekerést ha csak lehet beteszem minden napra.

2011. aug. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!