Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ötleteitek a fogyás (om) hoz?

Ötleteitek a fogyás (om) hoz?

Figyelt kérdés
Szeptemberre, azaz bő két hónap alatt szeretnék fogyni min. 5 kilót (nem baj, ha több..) Figyelnék az evésre, mellette mozognék is. A futásra, és/vagy görkorizásra gondoltam (+ heti 2x lovaglás, azzal kapcsolatos tevékenységek). Hány kalóriát vigyek be naponta, heti hányszor menjek futni, görkorizni, hogy ez sikerüljön? Legfőképpen a hasamról, derék-csípő körzetből kéne leadjak, ott van a legtöbb husi. Hátamról, innen onnan gondolom menne le amúgy is, ha mozgok. Nem csonti szeretnék lenni, izmosodni szeretnék, csak először a zsírt kéne eltávolítani. Cél: kicsit kockás, izmos has, hájtalan derék és az alatt a csípőmig. Szeretnék venni derékmelegítő övet, ami elvileg segít a fogyásban, ha abban mozgunk. Emellett minden nap csinálnék BENNE felüléseket. Régebben már csináltam kb egy hónapig minden este százat, csak aztán estem egy nagyot, és nagyon fájt a derekam. Egy évvel ezelőtt hagytam abba az öt évig tartó versenyszerű röplabdázást, úgyhogy valamennyi kis izom van rajtam. Digi mérleg szerint 67 kiló vagyok (ugyanezen a mérlegen voltam 72 is, úgyhogy annyit már fogytam), háziorvos 63nak mért, bár én ebben nem hiszek, az itthoni mérleg is annyit mutat, de az szerintem nagyon kevés. 172 cm vagyok, 15 éves, lány.
2011. jún. 10. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt mindent ki tudsz számolni, mire van szükséged.

[link] Itt pedig utánanézhetsz, mi miből mennyit tartalmaz.

Az étrended pedig úgy rakd össze, hogy az utolsó étkezésnél (azaz vacsorára) már ne vigyél be szénhidrátot (vagy csak nagyon keveset).

2011. jún. 10. 11:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A másodikat ismerem. Ha a szükséges 2000 kcal, vagy kevesebb, amennyi kell, mindegy, ha abban van egy csoki is, de még azzal is a határon belül vagyok, az nagy baj? Gyümölcsöket ehetek? Nem banán, tudom, hogy hízlal, de meggy, cseresznye..? A mozgás így jó? Heti hányszor menjek? Mennyit? És lehetséges, hogy sikerül?
2011. jún. 10. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztos sikerül, sőt. A gyümölcsök jók, főleg az említett piros bogyós gyümölcsök:) Este már nem enném őket, max uzsira meg előtte, de akkor tökéletesek. Mozogni heti 3-4szer szerintem bőven elég, lényeg, hogy legyenek közte 'pihis napok', ne fullaszd ki nagyon a szervezeted, ha nem muszáj. Néha-néha belefér a csoki is, csak kalkuláld bele a kalóriákba, ugyanígy, egyszer mondjuk egy mozi popcornnal belefér, de akkor egyél kevesebbet vacsira és/vagy mozogj többet.
2011. jún. 10. 12:23
 4/7 anonim válasza:

Szia! Én 3 hónap alatt fogytam kb 8 kilót. Arra próbáltam figyelni, hogy napi 1000-1200 kalóriánál ne egyek többet, bár én nem nagyon mozogtam.

Szerintem a csokit, sütiket, sültkrumplit inkább hanyagold. Kis mennyiségben is sok a kalória, nem telít és éhes leszel utána. Gyümölcsöt, zöldséget viszont egyél minél többet, és igyál sok folyadékot.

Én folyamatosan párolt zöldséget ettem. Kapni boltokban ilyen fagyasztott zöldségkeverékeket, annyi hogy pici vizzel felrakod a tüzhelyre és ízesíted. Általában virslivel vagy csirkemellel ettem (volt hogy csak mellé, volt hogy belefőztem).

Reggelire amúgy ha szereted érdemes egy tojást enni (én rántottát ettem) mert lassan emészted meg, így laktat és sokáig nem leszel utána éhes.

Ami nekem még bevált az a zöld tea, állítólag étvágycsökkentő hatása van és az anyagcserét is serkenti.

Amúgy ha nagyon szeretnél végülis szinte bármit ehetsz, csak tudnod kell mértéket tartani.

Remélem tudtam segíteni és sok sikert!

2011. jún. 10. 12:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Sütit, sültkrumplit amúgy sem nagyon eszek, semmi gyorskaja, semmi chips, csk a csoki..:S Rossz szokás, bár egyszer próbáltam a level diétát, és egy hétig nem ettem, aztán nem is kívántam, úgyhogy lehet le tudnék szokni róla.. Ha van mivel lefoglaljam magam, akkor nem kívánom a kaját, csak ha unatkozok. A zöldséget nem nagoyn szeretem, esetleg levesben, vagy főtt répa sózva, de azt is el kell találni, metr meg tudom utálni. A gyümik jöhetnek, azokat szeretem, a virslit nem. Csirkehusit szeretem, a virslit azért utálom, mert hallottam ilyeneket, hogy lovakat meg mindent beledarálnak, meg helyből az, hogy mindent beledarálnak, nem csak egy részét az állatnak, plusz volt egy rossz élményem, mikor osztálykiránduláson ötödikben olyan volt a virsli, mintha homokot rágtam volna. Ez volt hat éve, azóta egyszer ettem virlit, azt is csak az utóbbi két hétben. Megpróbálom tartani, hogy jól egyek, most nyáron könnyebb lesz, lesz mindenre időm, csak hétköznap elég nehéz összehozni, hogy keljek fel azért hamarabb, hogy a kis salátámat elkészítsem tízóraira, inkább veszek egy kakaóscsigát aztán eszem azt. Tudom, hogy nem jó, de kényelmesebb:S
2011. jún. 10. 12:31
 6/7 anonim válasza:

Persze, ha az embernek rohannia kell nehéz erre figyelni. Amúgy ami még eszembe jutott, ha a zöldség neked nem nagyon jön be, próbálj meg minél gyakrabban rizst enni köretnek a főétkezésekhez a krumpli vagy a tészta helyett.

Plusz egy érdekes trükk, ha kisebb tányérról eszel, a kisebb adag is többnek tűnik és kevesebbet kívánsz belőle.

2011. jún. 10. 12:48
 7/7 A kérdező kommentje:
A tányéros jó, anyával mindig azzal poénkodunk ha látunk vmi kis csészét meg tányért, hogy ilyenből fogunk enni:D egyszer tényleg ki fogom próbálni:)
2011. jún. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!